Spar donirao CTG uređaj Kliničkoj bolnici Merkur

Kao rezultat humanitarne akcije “Svaka kuna za osmijeh više” Spar je donirao CTG uređaj Klinici za ženske bolesti i porode Kliničke bolnice Merkur. Uz potporu građana Zagreba Spar je za nabavku kardiotokografa ovoj bolnici izdvojio 80.000 kuna. Humanitarna akcija Spara, koja se uspješno provodi već treću godinu zaredom, postala je važan dio Sparovog programa brige za dobrobit zajednice u kojoj posluje.

Ova donacija omogućit će kvalitetniju zdravstvenu skrb majki i novorođenčadi Klinike za ženske bolesti i porode KB Merkur zahvaljujući novom CTG uređaju. Riječ je o uređaju koji grafički i zvučno bilježi otkucaje djetetovog srca i trudove te tako omogućava nadzor djeteta tijekom porođaja.

spar_donacija-kb-merkur1
prof. dr. sc. Vladimir Kukura, dr. Zvonimir Šostar, Helmut Fenzl

“Ponosni smo na uspjeh naše humanitarne akcije, kao i na činjenicu da su građani prepoznali vrijednost ove inicijative te im ovim putem od srca zahvaljujemo na velikom sudjelovanju. Vjerujem da smo zajedno postigli plemeniti cilj – još kvalitetniju zdravstvenu skrb i brigu za majke i njihove bebe”, rekao je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave Spar Hrvatska prilikom uručenja CTG uređaja prof. dr. sc. Vladimiru Kukuri, predstojniku Klinike za ženske bolesti i porode KB Merkur. Sparovu donaciju pozdravio je i dr. Zvonimir Šostar, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje.

spar-donacija-midiOsim u dva zagrebačka Interspar hipermarketa, akcija “Svaka kuna za osmijeh više” provodila se krajem godine i u Osijeku, Zadru, Sisku i Slavonskom Brodu, a Spar je ukupno izdvojio 260.000 kuna za udruge i ustanove koje skrbe o djeci. Odjelu za pedijatriju Kliničke bolnice Osijek Spar će donirati monitor za praćenje vitalnih funkcija, a sisačkom Dječjem domu “Vrbina”,  Poliklinici za rehabilitaciju i odgoj djece “Zlatni cekin” u Slavonskom Brodu te zadarskom Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov donirat će potrebnu opremu.