Visoka delegacija čelnih ljudi Spara China posjetila je Sparove hipermarkete u Rijeci, Zagrebu i Zadru. Riječ je o vlasnicima iz pet kineskih provincija (Shandong, Guangdong, Beijing, Zhangjiakou, Yunnan) te predsjedniku Uprave Spar China sa sjedištem u Šangaju. S njima je bila i Guo Geping, predsjednica Kineskog udruženja trgovačkih lanaca i franšiza.

Kineska delegacija posjetila je najveću Sparovu investiciju u Hrvatskoj, Interspar na Rujevici gdje ih je dočekao Helmut Fenzl, predsjednik Uprave Spara Hrvatska. Nakon Rijeke, kineska delegacija uputila se prema Dalmaciji te je posjetila Interspar u Zadru, nakon čega su nedjelju proveli u razgledavanju Zadra i okolice. U ponedjeljak je delegacija nakon obilaska Plitvičkih jezera obišla Interspar u City Centru one West u Zagrebu.

Kineskoj delegaciji predstavljena je bogata ponuda proizvoda koju svojim kupcima nudi Spar Hrvatska, a kako bi se ova prilika iskoristila na najbolji način trgovački je lanac pozvao odabrane hrvatske dobavljače, za koje smatra da imaju potencijal za kinesko tržište, da kinesku delegaciju upoznaju sa svojim proizvodima. Među njima bili su Vindija, Kraš, Gavrilović, Zigante, Dukat, Podravka, Atlantic, Badel i Žito grupa, čije je proizvode kineska delegacija rado kušala.

“Iznimno smo sretni, ali i ponosni što su kolege iz Kine odlučile doći u Hrvatsku i upoznati se s našim Interspar hipermarketima i njihovom bogatom ponudom. Drago mi je što smo našim partnerima, hrvatskim dobavljačima, omogućili ovu odličnu priliku da predstave svoje proizvode našim kineskim predstavnicima”, izjavio je Helmut Fenzl, predsjednik uprave Spara Hrvatska.

Spar je u Kini prisutan od 2004. godine, a pokrivenost tržišta širi se iz godine u godinu. Danas je prisutan u više od sedam kineskih provincija s više od 350 trgovina, a godišnje ostvaruje preko 1,5 milijardu eura prometa.