Trgovački lanac Spar Kina otvorio je novi supermarket u provinciji Guangdong čime se broj prodajnih mjesta ovog trgovca širom najmnogoljudnije zemlje svijeta popeo na 412. Novo prodajno mjesto prostire se na površini od 1.300 četvornih metara, na policama ima blizu 6.000 SKU-a i usredotočit će se na zadovoljenje potreba potrošača za svježim proizvodima, objavio je Spar Kina.

U sklopu supermarketa nalazi se pekarnica u europskom stilu te bogata ponuda rezanog voća i povrća koja nadopunjuje ponudu svježih proizvoda.

Kupcima je na raspolaganju samoposlužna blagajna kao i mobilna aplikacija “skeniraj i plati” koju se može koristiti kod plaćanja nižih iznosa. Na prvi dan korištenja, putem aplikacije ostvareno je 68 posto dnevnog prometa.

Sukladno trendovima i potražnji za proizvodima iz asortimana zdrave hrane, u ponudi Spara Kina više je artikala u toj kategoriji, a nudi se i veliki izbor proizvoda iz segmenta svježih orašastih plodova i prirodnih ulja.

Spar je na kinesko tržište ušao 2004. godine potpisavši ugovor za područje Shandong provincije. Danas ima osam licenciranih partnera u devet provincija uključujući Peking.

Privatni maloprodajni lanci nastupaju zajedno kako bi smanjili troškove, povećali prodaju i dobit. Partneri Spara u Kini, iako dio međunarodne grupacije, u 100 postotnom su lokalnom vlasništvu.