Spar s 1. svibnjem preuzeo Ipercoop hipermarkete

Nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja Spar Hrvatska je s 1. svibnjem preuzeo upravljanje Ipercoop hipermarketima. Time je Spar povećao broj prodajnih mjesta sa šest na deset hipermarketa. Preuzimanje, kako se navodi u priopćenju, dio je Sparove strategije daljnjeg rasta i razvoja te jačanja pozicije na hrvatskom maloprodajnom tržištu.

Spar Hrvatska je s 1. svibnjem uspješno preuzeo sva četiri Ipercoop hipermarketa u Hrvatskoj, tako da su već u subotu 2. svibnja bili otvoreni za kupce. Riječ je o hipermarketima u trgovačkim centrima «King Cross Jankomir», «Emmezeta – Stupnik» u Zagrebu, «Emmezeta Kaštela» u Splitu i « Osijek» u Osijeku. Uz Coopove proizvode, na prodajnim mjestima Ipercoopa sada se u ponudi nalazi i veliki broj Sparovih proizvoda, od diskontne linije S-budget do kvalitetne Sparove robne marke.

S početkom svibnja Spar je snizio cijene više od dvije tisuće prehrambenih i neprehrambenih proizvoda u Ipercoopu na razinu cijena u Interspar hipermarketima, a od 5. svibnja kreću i posebne ponude s akcijskim cijenama.

Spar je preuzeo i 450 djelatnika koji su bili zaposleni u prodajnim mjestima Ipercoopa, a planirano je i otvaranje novih radnih mjesta. Uz ovu akviziciju, Spar u ovoj godini nastavlja daljnje širenje na hrvatskom tržištu otvaranjem dva nova Interspar hipermarketa u Dubravi u Zagrebu (pored Jadran filma) te u Koprivnici, čime će do kraja godine dosegnuti broj od skoro 1800 zaposlenika.