Spar ulazi na tržište Cipra i otvara 20 supermarketa

Spar će u prvoj polovini 2018. godine započeti svoje poslovanje i na otoku Cipru, izvijestili su iz ovog trgovačkog lanca

Kompanija Spar International i najveća ciparska maloprodajna kompanija Ermes Department Stores PLC, potpisale su sporazum koji predviđa otvaranje Spar supermarketa na Cipru i lansiranje Sparovih robnih brendova na to tržište. Planirano je otvaranje ukupno dvadeset supermarketa, a prvi će biti otvoreni početkom 2018. godine.

Ermes Department Stores PLC je najveća maloprodajna kompanija koja posluje s 90 objekata u kojima nudi elektroniku, odjeću, parfeme, stvari za kuću, dok je jedan broj maloprodaja rasprostranjen i u Grčkoj.

Kompanija zastupa mnoge poznate brendove među kojima su: Oviesse, Forever 21, Armani Exchange, Tommy Hilfiger, Diesel, Superdry, Desigual, Pepe jeans, Springfield, Cortefiel, Oasis i Warehouse.

Spar International je jedna od najvećih trgovačkih Grupa u svijetu s više od 12.500 trgovina u 44 zemlje.

U našem okruženju, Spar nastavlja rast u Sloveniji, Hrvatskoj, Mađarskoj i Albaniji. Neslužbeno, portal Retail Serbia saznaje da je Spar u pregovorima s nekoliko kompanija u Grčkoj koje bi preuzele licencu za otvaranje Spar supermarketa. (retailserbia.com)