SPAR ulazi na tržište Kosova

Do kraja ove godine lanac namjerava otvoriti tri trgovine, a cilj je u sljedećih pet godina doseći brojku od 35 prodajnih objekata

SPAR International najavio je ulazak brenda na svoje 27. europsko tržište – Kosovo. Do kraja ove godine lanac namjerava otvoriti tri trgovine, a cilj je u sljedećih pet godina doseći brojku od 35 prodajnih objekata, piše portal retailanalysis.igd.com.

SPAR Kosovo je osnovala grupa partnera iskusnih na području veleprodaje, maloprodaje, sigurnosti hrane i međunarodnih franšiza. Zajedno sa SPAR Internationalom, grupa će “kosovskim potrošačima postaviti nove globalne standarde u maloprodaji odnosno FMCG industriji te obećava vrhunske proizvode i vrijednost za novac”.

Prijenos znanja partnera SPAR-a pomoći će poboljšati ponudu na tržištu Kosova. U trgovinama će se ponuditi proizvodi SPAR-a, međunarodni brendovi i svježi lokalni proizvodi.

Dva SPAR supermarketa otvorena su u Prištini, a uz spomenuta tri do kraja godine, trgovac će u sljedećoj godini otvoriti još sedam prodajnih mjesta. U roku pet godina SPAR planira na tržištu ponuditi 50.000 četvornih metara prodajnog prostora. Trgovine će biti u Prištini, ali i u drugim gradovima na Kosovu i prilagođene lokalnim kupcima.

Veliki suvremeni supermarketi i hipermarketi vrlo su traženi na Kosovu na čijem maloprodajnom tržištu trenutačno dominiraju male trgovine. SPAR International tijekom širenja će nastaviti obučavati djelatnike, uvoditi operativne standarde i podupirati lanac nabave vlastitih proizvoda.

“Drago nam je što smo u partnerstvu s lokalnim timom na Kosovu. SPAR-ov lokalni, ali ujedno i globalni pristup donijet će najbolju međunarodnu praksu uz iskorištavanje lokalnih stručnjaka za maloprodaju”, rekao je osvrćući se na proširenje, Tobias Wasmuht, izvršni direktor SPAR Internationala.