Od 2000. godine cargo-partner konstantno unaprjeđuje SPOT, platformu za upravljanje lancem opskrbe koristeći neprestano rastući spektar jednostavnih rješenja za klijente i partnere duž cijelog lanca opskrbe. SPOT Parcel modul je pokrenut prošle godine, a odnedavno imaju novi modul – Time Slot Management. Ovaj najnoviji dodatak upravlja SLOT-om tj. vremenskim rokovima podržavajući termine utovara/istovara na skladištima za prijevoznike i operatore.

Jednostavnost rezervacije SLOT-a za prijevoznike
Sada kamionski prijevoznici mogu samostalno rezervirati svoje utovarno-istovarno vrijeme ili preporukom skladišta mogu odabrati željeni termin. Ako prijevozniku odgovara, skladište može uvijek dodijeliti određeno razdoblje. Raspoloživa vremena utovara izračunavaju se i određuju na temelju stvarnog opterećenja vozila. Dodijeljena naplatna rampa ovisi i o opterećenju – na primjer, predimenzionirana roba može se istovariti samo na određenim utovarnim dokovima.

Bolji pregled za osoblje skladišta
Osoblje skladišta na odgovarajućoj rampi dobiva prognozu očekivanih dnevnih količina s redovitim ažuriranjima napretka nakon što se potvrdi aktivnost istovara, poput “50% učinjeno za danas!” Ili “75% dovršeno!” Kad je kompletirano, osoblje može procijeniti za svaki kamion kako bi se nadzirali čimbenici poput čistoće ili stanja vozila, odnosno stanja ili sigurnosti tereta. Korisnici modula Time Slot Management mogu pregledati sve aktivnosti izravno u SPOT-u za potrebe kontrole ili putem e-pošte.

Poboljšana upotreba resursa za operatere skladišta
Zahvaljujući preciznim informacijama o vremenskim razmacima za dostavu i isporuku, poboljšano je korištenje rampi, čime je povećana učinkovitost rada u skladišta. Popunjenost utovarnih rampi moguće je optimizirati blokiranjem određenih rampi ili označavanjem za određene aktivnosti, poput “samo preuzimanje/dostava”, “isporuke u kratkom roku” itd.

Poboljšana kvaliteta procesa za kupce
Zahvaljujući objektivnom i transparentnom izvještavanju koje omogućuje SPOT Time Slot Management, vrijeme čekanja i povezani troškovi su smanjeni. Za klijente i partnere, ova optimizacija procesa rezultira bržom obradom i isporukom narudžbi, što ujedno omogućuje efikasnije planiranje i višu razinu usluge krajnjim potrošačima.

O SPOT-u
SPOT je pokrenut 2000. godine i od tada je doživio brojne dodatke i poboljšanja. Pristupan iz bilo kojeg web preglednika ili kao mobilna aplikacija, SPOT je započeo kao jednostavan alat za praćenje i od tada je prerastao u sveobuhvatan sustav upravljanja transportom, sa modulima u rasponu od narudžbe i upravljanja transportom do skladištenja, izvještavanja. Modul upravljanja vremenskim SLOT-om, kao najnoviji dodatak, lansiran je u rujnu 2019.