Srbija dogovorila izvoz pšenice u Egipat

Sadašnja razmjena ove dvije zemlje u sektoru poljoprivrede iznosi 26 milijuna dolara, a nakon postignutog dogovora mogla bi skočiti četiri puta i premašiti 100 milijuna dolara

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije, Branislav Nedimović, boravio je u dvodnevnom posjetu Egiptu i na sastanku s egipatskim kolegama dogovorio početak izvoza srpske pšenice u tu zemlju koja je najveći svjetski kupac ove žitarice. “Srbija je krenula u ponovno osvajanje tržišta Egipta kojeg naseljava više od 100 milijuna stanovnika”, izjavio je Nedimović.

Dodao je kako sadašnja razmjena ove dvije zemlje u sektoru poljoprivrede iznosi 26 milijuna dolara, a da bi nakon postignutog dogovora mogla skočiti četiri puta i premašiti 100 milijuna dolara.

Sve procedure oko izvoza su završene, a dogovoren je i završetak procedura oko izvoza govedine, suncokreta, kukuruza i drugih poljoprivrednih proizvoda iz Srbije, priopćilo je tamošnje ministarstvo.

O značaju posjeta govori i činjenica da još od raspada SFRJ nije bilo direktnih kontakata dužnosnika Srbije i Egipta u sektoru poljoprivrede.