Kompanija Imlek priopćila je da je za ulaganje u razvoj Niške mljekare izdvojila više od milijun i pol eura.

Cilj je, govore iz mljekare, održanje liderske pozicije na jugu zemlje, prije svega kvalitetom i kroz stalna ulaganja u proizvodnju i razvoj niškog brenda “Vedro”.

Kako se navodi, 500.000 eura uložena su u rekonstrukciju pogona i instaliranje nove punilice za UHT mlijeko kapaciteta 6.000 litara po satu, kojom će se proizvodni proces obavljati sigurnije i značajno brže.

Preostalih milijun eura Imlek je namijenio proširenju kapaciteta koji će doprinijeti poboljšanju proizvodnje i distribucije proizvoda Niške mljekare, a početak izgradnje novih objekata očekuje se u narednom periodu.

Nakon pridruživanja Niške mljekare Imlekovom sistemu, nastavljeno je s proizvodnjom mlijeka i mliječnih proizvoda pod imenom “Vedro” čija je kvaliteta usklađena s postojećim kriterijima i standardima kompanije.

Kako se navodi u priopćenju, planirane su i nove investicije u energetiku i usavršavanje cjelokupne infrastrukture najveće mljekare na jugu Srbije što će doprinijeti širenju poslovanja i učvršćivanju liderske pozicije. (SEEbiz/Beta)