familija-marketi-ftdMercator-S je s tvrtkama Familija marketi i Robne kuće Beograd potpisao ugovore o strateškom partnerstvu prema kojemu Mercator preuzima trgovačku djelatnost Familija marketa u poslovnim prostorima Robnih kuća Beograd.

Ugovori o zakupu 27 objekata Robnih kuća Beograd u kojima posluju Familija marketi stupit će na snagu nakon odobrenja Komisije za zaštitu konkurencije Srbije, navodi se u priopćenju Mercatora te se pri tom dodaje kako, na taj način, Mercator učvršćuje poziciju drugog po veličini trgovačkog lanca u Srbiji.

Precizira se da je ugovorom između Robnih kuća Beograd i Mercatora-S predviđen dugoročni zakup 27 objekata u Beogradu, Vojvodini te centralnoj i južnoj Srbiji, ukupne površine veće od 22.000 četvornih metara, ali se ne navodi vrijeme trajanja zakupa.

Transakcija obuhvaća i ugovor između Familija marketa i Mercatora-S o preuzimanju zaliha i opreme u tim prodajnim objektima, kao i zapošljavanje radnika Familija marketa.

“Kontinuirani rast i razvoj kroz ravnomjerno regionalno širenje dio je srednjoročne strategije Grupe Mercator na tržištu Srbije. Planiranim ukupnim investicijama u Srbiji za 2011. godinu u iznosu od 24 milijuna eura osigurat ćemo 50.000 četvornih metara novog poslovnog prostora”, izjavila je članica Uprave Grupe Mercator za jugoistočnu Europu, Stanka Čurović.

Slovenačka Mercator grupa do sada je u Srbiju investirala više od 450 milijuna eura, a samo u ovoj godini otvoreni su prodajni objekti u Vrbasu, Smederevu, Mladenovcu, Futogu i Jagodini. Prema srednjoročnoj strategiji razvoja, Mercator planira do 2015. godine u Srbiji investirati blizu 150 milijuna eura.