Potrošači u Srbiji sve više kupuju proizvode trgovačkih privatnih robnih marki, koji su od brendiranih proizvoda jeftiniji i do 30 posto.

U trgovačkom lancu Delhaize kažu da od ukupnog broja artikala koji su u ponudi u prodajnim objektima, oko 10 do 15 posto čine proizvodi privatnih robnih marki, javlja Tanjug.

Trgovačke robne marke najviše su zastupljene među prehrambenim proizvodima i papirnom galanterijom.

Cijene tih proizvoda su jeftinije do 30 posto u odnosu na usporedne proizvode nacionalnih brendova, a privatne robne marke sudjeluju gotovo u petini prometa Delhaize Srbije.

I u trgovačkom lancu Mercator-S kažu da raste potražnja za proizvodima trgovačke marke Mercator. Oko 70 posto njihovih proizvoda pravi oko 80 proizvođača u Srbiji, među kojima su Mlekoprodukt, Neoplanta, Zdravo organic, Banini, Foodland i Beohemija.

Privatne trgovačke robne marke nude i drugi trgovački lanci koji posluju na tržištu Srbije, kao što su Vero, Idea, Dis, Univerexport i drugi, a još veća konkurencija u Srbiji očekuje se dolaskom Lidla, koji je poznat po povoljnim cijenama proizvoda privatnih robnih marki. (Marketnetwork.rs)