Kompanija Zlatiborac uspješno je startala na slovenskom tržištu pa se njeni suhomesnati proizvodi već sada mogu nabaviti širom Slovenije u 45 Mercatorovih trgovina, priopćeno je iz Privredne komore Srbije (PKS), a prenosi portal seebiz.eu.

“Priključivanjem Slovenije grupi naših izvoznih tržišta krajem 2019. godine počeli smo realizaciju jednog od strateških ciljeva – širenje brenda ‘zlatiborac’ na tržište Europske unije”, kazao je Dušan Knežević, generalni direktor kompanije Zlatiborac.

Istaknuo je kako su, zahvaljujući suradnji s Mercatorom Slovenija, “zlatiborac” proizvodi postali dostupni u 45 maloprodajnih objekata u Ljubljani, Mariboru, Novom Mestu, Celju, Kranju i drugim gradovima, s tendencijom da se u budućnosti broj maloprodajnih objekata u gradovima širom Slovenije poveća.

“Iz tjedna u tjedan prodaja raste što nam je dodatna motivacija za poslovanje na jednom takvom tržištu, respektabilnog potencijala“, navodi Knežević i dodaje da “potrošači na policama slovenskih marketa mogu pronaći proizvode iz različitih potkategorija – goveđe pršute, čajne kobasice, duvan čvarke, bekon, pečenice, dimljeni vrat i slaninu”.

Marko Čadež, predsjednik Privredne komore Srbije, ocijenio je kako ulaskom u prodajne objekte najvećeg slovenskog trgovačkog lanca, a nakon osvajanja švedskog tržišta, kompanija “Zlatiborac” zapravo na velika vrata ulazi u Europsku uniju.

“To je potvrda sposobnosti proizvođača srpske mesno-prerađivačke i prehrambene industrije u cjelini da se šire i bolje pozicioniraju, i to ne samo na regionalnim tržištima. Sve više naših kompanija, poput Zlatiborca tehnološkim osuvremenjivanjem proizvodnje, osvojenim standardima, dostignutom kvalitetom i unaprijeđenim dizajnom svojih proizvoda, već se sada može ravnopravno natjecati s konkurencijom na jedinstvenom europskom tržištu“, kaže Čadež.

U prilog tome, podsjeća, idu i najnoviji statistički podaci o rastu broja izvoznika i izvoza srpske prehrambene industrije u svijet, a posebno na tržište EU, na kome je prošle u odnosu na prethodnu godinu, zabilježila plasman veći za 22 posto.