U svakoj čaši Staročeškog piva krije se duh češke pivarske tradicije koja se brižno čuva i pažljivo prenosi već stoljećima. Staročeško pivo rođeno je 1893. godine, što ga čini jednim od najstarijih pivskih brendova u Hrvatskoj. Od tada pa do danas, Staročeško je ime koje podsjeća na jedinstven doživljaj piva vrhunske kvalitete.

Bez aditiva, prirodno i dobro!
Prirodno meka izvorska voda s obronaka Papuka, tradicionalna receptura i tehnologija proizvodnje piva čeških doseljenika daruvarskog kraja, čine ovo pivo izvornim predstavnikom plzenskog tipa u Hrvatskoj. Svoj jedinstveni okus može zahvaliti tradiciji proizvodnje temeljenoj na češkoj tehnologiji koja je zadržana sve do danas. Taj okus obilježava cvjetna aroma hmelja i naknadni gorkotrpki taste koji se zadržava na nepcu nakon konzumiranja.

Pivovara Daruvar za proizvodnju Staročeškog koristi isključivo i samo prirodne sastojke, bez aditiva i sirovine proizvedene u Hrvatskoj. Toči ga isključivo u smeđe boce, i to s opravdanim razlogom, jer ona filtrira svjetlost i zadržava proizvedeni miris i okus piva. I upravo u tim prepoznatljivim bocama ljubitelji Staročeškog piva pronaći će: svijetlo lager, crveno premium i bock pivo.

Staročeško i smeđa boca – nerazdvojni par!
Postoji opravdani razlog zašto je Staročeško pivo zadržalo smeđu bocu. Naime, boca treba biti što tamnija kako bi na njezin sadržaj što manje utjecala svjetlost. Iako je zelena možda vizualno ljepša, za čuvanje pravog okusa piva znatno je pogodnija, zapravo presudna, smeđa boca.

O osebujnom karakteru Staročeškog piva, osim okusa i mirisa te arome, govori i njegova etiketa. Zasluženo dominantno mjesto na njoj zauzima daruvarski ždral, zaštitni znak Grada Daruvara i Pivovare, kojim se na vrlo slikovit način daje do znanja da je upravo Staročeško, kao spoj modernih rješenja i izvorne češke tehnologije, pivo s karakterom izuzetno punog okusa, koje će dati užitak svakom gutljaju.
Pivili!
starocesko.com