U drugoj epizodi velikog projekta “Startaj Hrvatska” kojeg su pokrenuli Spar Hrvatska i Nova TV gledatelji su imali prilike pratili razvojni put mlade pravnice Diane Prpić iz Karlovca. Diana je uzgoj batata na malom obiteljskom OPG-u odlučila pretvoriti u uspješnu poduzetničku priču o domaćim proizvođačima te osmislila proizvod Batelu uz koju uživanje u slatkom nikada nije bilo bezgrešnije.

Batela je slatki namaz od ekološkog batata dostupan u jednobojnoj i dvobojnoj varijanti te je jedinstven proizvod u Hrvatskoj, ali i svijetu. Ovaj slatki namaz je specifičnog okusa, kremast i lako maziv. Jednobojna Batela sastoji se od narančastog batata i čokolade, uz dodatak javorovog sirupa i kokosova ulja. Ne sadrži alergene, zbog čega je pogodna i za one najosjetljivije. Dvobojna Batela nešto je neobičnijeg okusa, jer uz narančasti batat, sadrži i bijeli, a uz tamnu, sadrži i pripravak s okusom bijele čokolade te mljevene bademe uz dodatak bourbon vanilije.

Glavni sastojak Batele je batat, poznatiji kao slatki krumpir. Od svih njegovih vrijednih sastojaka u batatu, najviše je zastupljen mineral mangan. Samo pola teglice jednobojne Batele zadovoljit će 30 posto preporučenog dnevnog unosa mangana koji doprinosi održavanju zdravlja kostiju i metabolizma te stvaranja energije.

Kako bi slijedila svoje snove o pokretanju vlastite poduzetničke priče, Diana je fakultetske obveze stavila na čekanje te se posvetila svojoj velikoj strasti – poljoprivredi. Tijekom godina je s Batelom uspjela čak ostvariti i brojna priznanja i certifikate od kojih su najvažniji EKO, BEZ GLUTENA i BEZ LAKTOZE. Unatoč tome, bila joj je potrebna pomoć kako bi Batelu pripremila za police velikog trgovačkog lanca. Tu je nastupio stručni tim Sparaa s kojim je neumorno radila na razvoju svog proizvoda. Iako je originalna receptura već bila tu, trebalo je izvršiti sve pripreme potrebne za stavljanje proizvoda na tržište – od dizajna pakiranja, rješavanja dokumentacije i deklaracije te provedbe kontrole kvalitete. Osim bezglutenskog i BIO certifikata, Batela je dobila i certifikat za veganski proizvod. Najveći pomak Diana je ostvarila rekonstrukcijom proizvodnog pogona koji sada zadovoljava kompletan sustav HACCP standarda, u skladu s čime proizvodi ovaj domaći proizvod.

Batela se prodaje na policama u svim Interspar hipermarketima i odabranim Spar supermarketima na 51 lokaciji diljem Hrvatske. Uz Dianu, priliku da ispriča svoju priču te plasira svoj proizvod uz pomoć Spara Hrvatska dobilo je još sedam drugih poduzetnika. Poslijepodnevni termin subotom na Novoj TV rezerviran je upravo za njih.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!