dubravko-stimac-midiNadzorni odbor Podravke je na jučerašnjoj sjednici Nadzornog odbora usvojio Odluku o davanju suglasnosti na Odluku Uprave te koprivničke kompanije, a vezano za plan poslovanja Grupe u ovoj godini.

Kako stoji u obavijesti na Zagrebačkoj burzi na istoj je sjednici imenovan zamjenik predsjednika Nadzornog odbora – Dubravko Štimac, dosadašnji član NO-a te kompanije.

Štimac u Nadzornom odboru predstavlja mirovinske fondove koji imaju udjeli u Podravci (Erste plavi, AZ, PBZ Croatia osiguranje i Raiffeisen), koji imaju više od 30 posto vlasništva tvrtke. Svoju karijeru započeo je 1994. u PBZ-u te 2001. preuzeo vodstvo PBZ Croatia Osiguranja. Osim vodstva u PBZ CO-u i NO-u Podravke Štimac je član i NO Zagrebačke burze, Dalekovoda i Belupa.

Nadzorni odbor ima devet članova, a prema Statutu dva se mogu promijeniti i bez Skupštine, dok nekima uskoro istječe mandat.

Mirovinci su najavljivali kako s promjenom vlasti očekuju i promjene u vođenju tog prehrambenog diva te da će Podravka napokon dobiti strateškog partnera kakvog zaslužuje. (Lider)