Nadogradnja Windows 10 sustava dogoditi će se 2. kolovoza 2016., povodom godišnjice lansiranja ovog operativnog sustava koji je već instaliran na 350 milijuna uređaja širom svijeta te bilježi 135 milijardi sati, od čega 19 milijardi sati otpada na igranje video igrica.

windows 10-nova nadogradnja-midiNova nadogradnja uključuje razne nove funkcionalnosti za potrošače i poslovni sektor, kao što su Windows Ink, unaprijeđenja Cortane i Edge-a kao i sigurnosna unaprjeđenja. Prema istraživanjima više od 70 % ljudi koristi kemijsku olovku više od jednog sata dnevno te Windows Ink omogućuje brzo i jednostavno pisanje bilješki u digitalnom svijetu kao i “Smart Sticky Notes” za lako memoriranje dnevnih obveza.

S druge strane preglednik Edge donosi više unaprjeđenja za uštedu energije, ekstenzije kao što su Pinterest, “Pin It Button” ili Amazon Assistant te novosti vezano uz strukturu stranice. Istovremeno su unaprijeđene i sigurnosne postavke, pa Windows Hello funkcionalnost omogućuje jednostavnu prijavu za Windows aplikacije i web stranice putem Microsoft Edge-a, prvog preglednika koji podržava biometriku dok Windows Defender sada uključuje opciju automatskog zakazivanja brzog skeniranja računala.

Podsjećamo da je besplatnu nadogradnju na Windows 10 moguće ostvariti do 29. srpnja 2016, a sve dodatne informacije potražite na internet stranici.