Uz potporu Saveznog ministarstva gospodarstva i energije, Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora organizira studijsko putovanje na temu “Energetska učinkovitost u prehrambenoj industriji i industriji pića” koje će se održati od 2. do 5. lipnja 2014. u Münchenu i okolici.

Program studijskog putovanja usmjeren je na predstavnike tvrtki iz prehrambene industrije i industrije pića, projektantskih i inženjerskih ureda (specijaliziranih za opremu u prehrambenoj industriji i industriji pića), industrijskih udruženja, tijela lokalne samouprave i državnih institucija te institucija specijaliziranih na tematiku energetske učinkovitosti (Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, UNDP – Energy efficiency).

Na primjerima iz prakse i kroz obilazak referentnih objekata sudionici će steći uvid u mogućnosti primjene pojedinih tehnologija za povećanje energetske učinkovitosti te idejna rješenja za vlastite projekte. Izravni kontakt s njemačkim institucijama i tvrtkama izvrsna je prilika za razmjenu znanja i informacija. Predviđen je i posjet vodećem međunarodnom stručnom sajmu automatizacije i mehatronike AUTOMATICA u Münchenu.

Studijsko putovanje održat će se uz financijsku potporu Saveznog ministarstva gospodarstva i energije. Organizacijske troškove pokrivaju njemački partneri, što uključuje i prijevoz do referentnih objekata koja se obilaze prema programu. Hrvatski sudionici snose troškove putovanja u Njemačku i smještaja te osobne potrošnje izvan programa.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje na studijskom putovanju, priloženi prijavni obrazac trebate poslati najkasnije do 30. travnja e-mailom na klaudia.orsanic-furlan@ahk.hr ili faksom na broj 01-6311 630. Broj sudionika je ograničen.

Na poveznicama možete pogledati okvirni program putovanja te opis referentnih objekta.