Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, kao Referentni laboratorij za određivanje mikotoksina Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, prema traženju tvrtke Šafram d.o.o. laboratorijski je ispitao i u svojim ispitnim izvještajima dovršenim, 10.2.2016. potvrdio je kako su uzorci dostavljenih suhomesnatih proizvoda građana zdravstveno u potpunosti ispravni i sigurni za konzumiranje.

suhomensati-proizvodi-midiNaime, suhomesnati su proizvodi začinjeni tucanom ljutom paprikom, koju je tvrtka Šafram d.o.o. početkom veljače ove godine bila povukla iz prodaje radi utvrđenih nešto viših vrijednosti aflatoksina.

S ciljem nastavka izgradnje odnosa s kupcima temeljenog na povjerenju i tradiciji, tvrtka Šafram d.o.o. dostavila je na zdravstvenu analizu i mjerenje prisutnosti aflatoksina B1 G1 B2 G2 ukupno tri vrste suhomesnatih proizvoda koje su izradili građani K.B. i B.S. iz Zagreba, koristeći pritom spomenutu tucanu ljutu papriku, a koja je pokazala zdravstvenu ispravnost proizvoda.

Razina aflatoksina bila je ispod razine koju je uopće moguće laboratorijski registrirati i izmjeriti.

Posjetimo, tvrtka Šafram d.o.o. je odmah po objavi nalaza zdravstvene neispravnosti dvaju uzoraka svoje tucane ljute paprike određenih lotova iste promptno povukla s tržišta, a svoje je kupce putem svoje web stanice i društvenih mreža o tome obavijestila, te ponudila povrat novca za kupljeni proizvod uz veliku i duboku ispriku.

Šafram d.o.o na tržištu posluje 25 godina i isto toliko bilježi sanitarnu urednost i zdravstvenu ispravnost svojih proizvoda.

Također je potrebno napomenuti kako se prisustvo aflatoksina je u Hrvatskoj kontrolira unatrag nekoliko godina, te je do sada nađeno u brojnim proizvodima, među ostalim i dječjim igračkama, mlijeku, kukuruznom škrobu i dr.

Tvrtka Šafram d.o.o.stoga sa zadovoljstvom obavještava svoje vjerne kupce kako su njihovi proizvodi koji su začinjeni tucanom ljutom paprikom u potpunosti zdravstveno ispravni.