Supernova gradi centar Stožice

Umjesto kompanije Delta, sportsko-trgovački centar u Ljubljani gradit će austrijska kompanija

Kompanija Delta priopćila je da je iznenađena postupkom gradskih vlasti Ljubljane i tamošnjeg poduzeća Grep, koji su zbog neizmirenih obaveza raskinuli suradnju s njom i izabrali austrijsku Supernovu za novog partnera u gradnji sportsko-trgovačkog centra Stožice u glavnom gradu Slovenije, javlja u ponedjeljak siol.net.

Delti se posebno zamjerilo to što je novi investitor nađen, a Grep, koji u ime gradskih vlasti Ljubljane gradi sportski centar Stožice, još nije odgovorio na ponudu za racionalizaciju spomenutog projekta.

U toj smo ponudi predložili da se izmijeni projektno rješenje koje je rađeno prije izbijanja globalne ekonomske krize i da se tako prilagodi novim okolnostima, navodi se u priopćenju.

Delta je nezadovoljna i zato što ona nije imala mogućnost da za ulog od 2,5 milijuna eura postane suvlasnik u Grepu sa 25 posto udjela i da financiranje gradnje Stožica izvrši kreditima koje će osigurati konzorcij slovenskih banaka, što je ponuđeno novom investitoru.

“Ističemo da smo iznenađeni postupkom Grepa, a posebno zbog netočnih informacija koje on plasira u javnosti, čime se nanosi velika šteta poslovnom ugledu Delte. Zbog takvog odnosa prisiljeni smo svoj ugled i financijski interes zaštititi svim pravnim i zakonom predviđenim sredstvima”. (Banka)