Udruga Lijepa Naša u suradnji s tvrtkom Henkel pokrenula je natječaj “Persil vas nagrađuje godišnjom zalihom deterdženata”, priopćeno je iz Henkela Hrvatska.

Natječaj je organiziran u sklopu programa “Zeleni ključ” i namijenjen je svim smještajnim kapacitetima u Hrvatskoj poput hotela, hostela, motela, kampova, kamp naselja, planinarskih domova i drugih.

Cilj natječaja smanjenje je utjecaja deterdženata na okoliš te općenito naglasak na postizanje ravnoteže između ekonomskog uspjeha, društvene odgovornosti i brige za okoliš.

Program “Zeleni ključ” međunarodnog je karaktera, a dosad je prestižni certifikat primilo više od 1800 objekata u čak 36 zemalja diljem svijeta. Naglasak samog programa jest u obrazovanju po pitanju zaštite okoliša, kako zaposlenika, tako i samih turista, a certifikat predstavlja finalnu potvrdu turističkom objektu da je u konačnici utjecaj svakog pojedinog noćenja minimaliziran po pitanju okoliša.

“Projekt ‘Zeleni ključ’ odlučila je podržati i tvrtka Henkel koja već dugi niz godina nudi inovativne deterdžente najviše kvalitete, postižući vodeću poziciju na raznim tržištima, a jedna od ključnih vrijednosti kompanije je održivost. Cilj tvrtke pružanje je veće vrijednosti potrošačima s istovremeno smanjenim utjecajem na okoliš te su u tom smjeru razvijeni novi proizvodi koji su osim visoke kvalitete i učinkovitosti i ekološki prihvatljivi – primjerice deterdženti za pranje rublja i posuđa koji omogućavaju pranje na vrlo niskim temperaturama te time smanjuju potrošnju energije. Sudjelovanjem u inicijativi Zeleni ključ, Henkel želi dodatno naglasiti važnost društveno-odgovornog poslovanja u suvremenom društvu te pružiti direktnu podršku turističkim objektima u Hrvatskoj koji posluju u skladu s određenim kriterijima”, navode iz tvrtke.

Natjecatelji trebaju ispuniti obvezne te što više preporučljivih kriterija programa “Zeleni ključ” koji se između ostalog odnose na korištenje vode, procese pranja i čišćenja te korištenja energije općenito, a tvrtka Henkel nagradit će najuspješniji smještajni kapacitet godišnjom količinom deterdženata za pranje rublja.

Natječaj je otvoren od 1. ožujka do 31. kolovoza 2013., a više informacija te prijavu za natječaj dostupno je na web stranici Udruge Lijepa naša.