iwsc-ilustracija-midiVodka Svarog, koju je Badel 1862 tržištu predstavio prije nepuna tri mjeseca, osvojila je drugo mjesto na prestižnom svjetskom natjecanju International wine & spirit competition (IWSC 2012) u Londonu, izvijestili su iz Badela 1862.

U tvrtki ističu kako je ovo visoko priznanje potvrda kvalitete i strateškog ulaganja u proizvodne procese u koje Badel 1862 kontinuirano ulaže svoje znanje i sredstva.

IWSC je jedno od najvećih svjetskih natjecanja u ocjenjivanju kvalitete alkoholnih pića, a ove godine održano je u Londonu.

Natjecanje se održava od 1969. godine i jedino je natjecanje ovakvog tipa na svijetu te se smatra jednim od najrigoroznijih jer se, osim samih organoleptičkih svojstava, koje ocjenjuju najveći svjetski stručnjaci na tom području kušanjem na slijepo (“blind tasting”), svaki pojedini uzorak šalje i na kemijsku analizu kako bi se prikupili podaci o čistoći testiranog proizvoda.

Na natjecanju IWSC su ove godine sudjelovali proizvođači iz 90 zemalja svijeta, a konkurenciju su sačinjavali gotovo svi najznačajniji proizvođači alkoholnih pića na svijetu.

Badelova Svarog vodka osvojila je srebrnu medalju što je ujedno i najveće međunarodno priznanje koje je dodijeljeno jednoj hrvatskoj vodki, a isto tako je i jedno od najvećih priznanja za hrvatska alkoholna pića uopće.

Najveći hrvatski proizvođač alkoholnih pića Badel 1862 se, osim osvojene srebrne medalje za svoj novi brend Svarog, može također pohvaliti i brončanim medaljama koju su popularni Badel Pelinkovac i Badel Stara Šljivovica osvojili na ovom prestižnom svjetskom natjecanju u Londonu, zaključuje se u priopćenju.