TimoCom-midiTrgovačka industrija izuzetno je dinamična i međunarodna branša. Poduzeća za proizvodnju i trgovanje moraju se prilagoditi i orijentirati željama potrošača te tako trajno i fleksibilno djelovati na tržištu.

Upravo za takva poduzeća u području logistike preporučljivo je korištenje online burzi tereta.

Na taj način se unutar logističkog tržišta brzo i učinkovito pronalaze slobodni kamioni za robu.

U Europi postoji stotine raznih burzi tereta i utovarnog prostora, međutim jako malo platformi se zbilja isplati. Najveća europska transportna platforma ima npr. više od 110 000 klijenata koji dnevno unose do 500 000 ponuda u platformu. Uz to postoji i mnoštvo manjih burzi transporta uz samo nekoliko stotina ponuda. Računica je jednostavna: Što je na burzi više ponuđača transportnih usluga i ponuda prostora za utovar, to je više šansi za poduzeća za trgovinu i proizvodnju da brzo i jednostavno transportiraju svoju robu.

Upravo na vodećoj burzi tereta otpremnički nalozi su često samo nekoliko sekundi online. Tek što ponuđači transportnih usluga vide ponudu na burzi, ista se odmah dodijeli. Za poduzeća za proizvodnju i trgovinu nema bržeg načina za transport robe.

Prednost online transportnih burzi je što korisnici u samo nekoliko sekundi mogu pronaći prazna vozila ili postaviti vlastite ponude tereta u sustav. Ovdje svatko uvijek pronađe ono što traži.

Za tu prigodu je TimoCom, tržišni lider među europskim burzama tereta i utovarnih prostora, osmislio okvir zaslona unutar kojeg klijenti mogu pobliže specificirati nalog. Tako se pri unosu tereta isti precizno može opisati te je moguće istovremeno navesti koja vrsta vozila vam je potrebna za transport. U slučaju pretrage slobodnog vozila, na zaslonu pregleda imate uvid u podatke o trenutnoj lokaciji vozila, mogućim terminima polaska i željenom smjeru do cilja.

Još jedna važna prednost transportnih platformi je stvaranje poslovnih kontakata. TimoCom, najveća europska transportna platforma, tako primjerice raspolaže online direktorijem unutar kojeg su profili tvrtki s više od 36 000 aktivnih ponuđača transportnih i logističkih usluga, kao i otpremnička poduzeća. Trgovačka i proizvodna poduzeća uz pomoć platforme imaju precizan uvid u europski transportni i logistički krajolik te samo jednim potezom mogu proširiti svoj krug isporučitelja.