U Selcu pored Crikvenice svečano je otvorena 17. PRO PR konferencija. Ovogodišnja konferencija okupila je 200-tinjak stručnjaka koji se bave odnosima s javnošću i komunikacijama. Pozdrave dobrodošlice uputile su Jasminka Citković, pročelnica Upravnog odjela grada Crikvenice, Marina Medarić, zamjenica župana Primorsko – goranske županije i Marijana Biondić, direktorica Turističke zajednice grada Crikvenice. Svim sudionicima obratila se i predsjednica Hrvatske udruge za odnose s javnošću, Ana Tkalac Verčić, te su svim nazočnima poželjeli uživanje u ovom prekrasnom kraju uz stjecanje novih znanja i iskustva kroz povezivanje struke.

”Digitalni mediji ne mogu bez odnosa s javnošću, a odnosi s javnošću se neprestano transformiraju. To je strateška funkcija koja je prisutna na svim područjima komunikacijskih procesa. Mediji su u današnje vrijeme postavili nove standarde poslovanja koje su nametnule i digitalne platforme, te danas gotovo da ne postoji medij na svijetu u kojem ne možete zakupiti prostor za vašu reportažu, intervju ili priču. Veoma sam ponosan jer je ovo jedina međunarodna konferencija specijalizirana za odnose s javnošću koja se unutar tog sektora fokusira na razne zanimljive i prijeko potrebne teme naše struke”, rekao je Danijel Koletić, predsjednik organizacijskog odbora PRO PR konferencije.

Zanimljiva predavanja održat će priznati hrvatski stručnjaci Snježana Bahtijari (Ericsson Nikola Tesla), Helena Radić Bosanac (Heinken Hrvatska) te Dario Gabrić (Erste & Steiermaerkische Bank). Ugledni svjetski stručnjaci poput direktorice marketinga i PR-a za područje istočne i jugoistočne Europe u Viberu, Zarena Kancheva, predsjednica Međunarodnog udruženja za odnose s javnošću, Svetlana Stavreva, direktor komunikacija i društveno-odgovornog poslovanja u Renaultu, Oliver Faust, predsjednica FIBEP-a, Svjetskog udruženja za praćenje i analizu medija, Maria Laura Garcia i direktor komunikacija u Europskoj bankovnoj federaciji, Raymond Frenken podijelit će svoja iskustva te dati nove ideje u napretku poslovanja svim zainteresiranim sudionicima. Predavanje o kreiranju moderne monarhije održat će i Patrick Harrison, ugledni britanski komunikacijski konzultant i bivši glasnogovornik NJ.E. Princa od Walesa, a osim tema o sveprisutnom utjecaju digitalizacije i automatizacije na komunikacijske procese, analizama medijskih objava, društveno-odgovornom poslovanju i trendovima u odnosima s javnošću bit će govora i o nedavno održanom

U sklopu 17. PRO PR konferencije bit će održano 17 predavanja i dvije panel diskusije, ali i svečanost dodjele priznanja PRO PR Awards pojedincima koji su na osobit način doprinijeli razvoju struke odnosa s javnošću u kategorijama PRO PR Awards, PRO PR Vision City, PRO PR Vision Manager, PRO PR Infigo Award te PRO PR Transparency Award.