zbregov-svjeze-mlijeko-largePoslovni sustav Vindija obogatila je svoj proizvodni asortiman uvođenjem svježeg mlijeka ‘z bregov dvostruko veće trajnosti od dosadašnje, što je prvi domaći proizvod takve vrste na našem tržištu.

Svježe mlijeko ‘z bregov s trajnošću od 21 dan rezultat je primjene nove suvremene tehnologije kojom se pomno kontrolirana i sustavno odabrana visokokvalitetna sirovina, domaće svježe mlijeko, termički obrađuje na višoj temperaturi iznimno kratko vrijeme te ohlađeno puni u aseptičnoj punilici u visoko higijenskoj atmosferi u PET boce od 1 L.

Za svježe mlijeko velike trajnosti na europskom tržištu uvriježen je i naziv ESL (“Extended Shelf Life”) kojim se označava produljeno trajanje svježeg mlijeka u rashladnom lancu u kojem se temperatura kreće od +4°C do +8°C.

Mlijeko produljene trajnosti dolazi u novoj PET boci od 1 L koju krasi novi oblik i jedinstven suvremeni dizajn živih boja. Kao i standardno svježe Vindijino svježe mlijeko, i produljeno izdanje dolazi u dvije varijante – poznato “zeleno” svježe mlijeko od Vindije punomasno je mlijeko s 3,2% mliječne masti, a “plavo” svježe mlijeko sadržava 1,5% m.m. i obogaćeno je vitaminima A, D3 i E.

Temeljna prednost ESL svježeg mlijeka jest sačuvana hranjiva vrijednost uz istovremeno produljen rok trajanja kojim se značajno olakšava proces planiranja kupovine našim potrošačima.

Nastojeći udovoljiti potrošačima s raznolikim potrebama, prehrambenim navikama i mogućnostima, Vindija je razvila više vrsta svježeg mlijeka u smislu pogodnosti i cijena.

Zbog visoke zdravstvene vrijednosti i bogatstva kalcijem, konzumacija svježeg mlijeka produljene trajnosti preporučljiva je osobama svih uzrasta zbog niza pozitivnih učinaka na zdravlje.

Inače, Vindija je vodeća hrvatska tvrtka u proizvodnji i prodaji svježeg mlijeka, dok je njena legendarna robna marka ‘z bregov prvi mliječni brend na ovim prostorima plasiran na tržište još 1977. godine.