Tele2 ponovno nagrađen certifikatom Poslodavac Partner

Tele2 je zahvaljujući izvrsnim praksama upravljanja zaposlenicima petu godinu za redom nagrađen certifikatom Poslodavac Partner. Priznanje je Željki Košanski, direktorici Odjela za ljudske potencijale Tele2, uručio Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke Selectio koja dodjeljuje spomenuti certifikat.

“Tele2 odlikuje neformalna kultura, izazovi, dinamičnost i fleksibilnost. Zaposlenici uistinu žive ‘Tele2 Way’ i ta kultura je prožeta kroz sve procese upravljanja zaposlenicima. Tele2 prati i nagrađuje individualni doprinos svakog zaposlenika u ostvarenju ciljeva kompanije. Njeguju otvorenu komunikaciju i redovito prate zadovoljstvo zaposlenika kako bi nastavili unaprjeđivati radnu klimu”, izjavio je Zemunić.

Procese kompanija uključenih u projekt Certifikat Poslodavac Partner prema Knjizi standarda ocjenjuje stručni tročlani tim sastavljen od stručnjaka u ljudskim resursima koji dolaze iz vodećih kompanija u Hrvatskoj.

Stručni tim analizira pet područja upravljanja zaposlenicima: Strategija, Regrutiranje i selekcija, Rad, motivacija i nagrađivanje, Usavršavanje i razvoj te Odnos prema zaposlenicima. Kako bi zadovoljila standarde certifikata, kompanija mora imati najmanje 75% ukupnih mogućih bodova, ali i najmanje 70% bodova u svakom od pet ocjenjivanih područja.

“Ponosni smo na priznanje koje smo ponovo primili kroz certifikat Poslodavac Partner i što se ozračje u kojem Tele2 ostvaruje svoje rezultate prepoznaje u kvaliteti upravljanja zaposlenicima. Zaposlenici su temelj svake tvrtke i briga o njihovom uspjehu i zadovoljstvu su nam na prvom mjestu. Možemo se pohvaliti timom vrijednih i kreativnih profesionalaca koji na dnevnoj razini pomiču granice mogućeg i uspješno rješavaju brojne izazove. Stoga je bitno imati i visoke standarde u svim područjima i kontinuirano ih usavršavati”, izjavila je Košanski.

Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržavaju portal MojPosao kao generalni pokrovitelj i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj.

Trenutačno su 23 kompanije dobitnice certifikata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini: Atlantic Grupa, Cemex Hrvatska, Coca-Cola HBC Hrvatska, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, Erste&Steiermärkische Bank, Henkel Croatia, Hrvatski Telekom, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, INA – Industrija nafte, Jadran-galenski laboratorij, JT International Zagreb, JT International predstavništvo u Bosni i Hercegovini, Kozmo, Lidl Hrvatska, Pliva Hrvatska, Podravka, Printec Croatia, Sberbank, SOS Dječja sela Bosna i Hercegovina, Tele2, Valamar hoteli i ljetovališta, Vipnet i Zagrebačka pivovara.