Tesco uvodi spore blagajne

U Tesco trgovinama širom Škotske nedavno je pored brze blagajne uvedena i spora blagajna, takozvana Relaxed Lane.

Namijenjena je kupcima s posebnim potrebama, a osmišljenja u suradnji s Udruženjem Alzheimer Scotland.

Cilj uvođenja spore blagajne u Tesco supermarketima je olakšavanje kupovine dementnim, slabo pokretnim osobama. Brzina kupovine i brzina plaćanja računa prilagođena je njima. Za sada, blagajna radi utorkom i srijedom, a kako najavljuju iz Tesca, u planu je da ova usluga bude omogućena svim danima.

Iz kompanije navode da je veoma važno omogućiti kupcima da kupuju svojim tempom.

Osobe koje imaju demenciju, često mogu prilikom plaćanja naići na takozvane nervozne kupce iza njih u redu. Iako je opcija spore blagajne tek u začetku u Tesco trgovinama, kupci koji su imali priliku da je probaju su oduševljeni.

Tesco je također prije nekoliko mjeseci najavio kako planira promjene u 50 trgovina širom svijeta. Te promjene su trebale uključiti prelazak na dnevno dopunjavanje zaliha, smanjenje broja blagajna i ukidanje cjelodnevnog radnog vremena.

Direktor trgovine Tecsa, Toni Hoget, rekao je za britanski Grocer kako je cilj promjena u supermarketima upravo unapređenje usluge. Dodao je da su testiranja pokazala pozitivan utjecaj većeg broja zaposlenih u trgovinama u toku dnevnog radnog vremena.

“Kupci se mijenjaju, kao i navike u kupovini i konkurencija. U skladu s tim i naši modeli usluga se moraju mijenjati kako bi se prilagodili”, dodao je uz napomenu da se najmanje radi o uštedama, a puno više o boljoj usluzi. (marketnetwork.rs)

Prethodni članakVelika hladnoća prijeti mladoj lozi
Sljedeći članakSiječanj 2017.