tisak-kiosk-large2Tisak će na glavnoj skupštini 12. srpnja raspravljati o financijskom izvješću za 2011., izvješću revizora, upotrebi dobiti i visini naknade članovima Nadzornog odbora.

Tako u prijedlogu odluka stoji kako se 23,83 milijuna kuna dobiti raspoređuje manjim dijelom u zakonske rezerve (845,1 tisuću kuna), a velika većina, odnosno 22,98 milijuna kuna ide u zadržanu dobit. Prošle je pak godine gubitak u poslovanju ostvaren u poslovnoj 2010. (15,55 milijuna kuna) pokriven iz zadržane dobiti.

Također, predlaže se imenovanje tvrtke Baker Tilly Discordia za revizora, a članovima Nadzornog odbora isplata mjesečne naknade u visini prosječne mjesečne neto plaće radnika kompanije u tom mjesecu.

Nadzorni odbor čini sedam članova – Robert Blaić, Krešimir Tomašković, Hrvoje Patajac, Goran Ilej i Marijan Alagušić te predsjednik NO-a Hrvoje Balent i njegov zamjenik Ante Huljev koji su na te pozicije imenovani u prosincu prošle godine.

Tisak je u prvom tromjesečju ove godine ostvario gubitak od četiri milijuna kuna, što je smanjenje gubitka u odnosu na isto razdoblje lani kada je iznosio 4,9 milijuna kuna. Ukupni prihodi Tiska ostvareni su u iznosu od 710,9 milijuna kuna i porasli su za 10,6 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje. (Lider)