Kiosci zahvaljujući širokoj mreži diljem Hrvatske proširuju domaći opskrbni lanac u uvjetima pojačanih mjera usmjerenih suzbijanju širenja virusa covid-19. Ujedno predstavljaju siguran način kupovine, uz minimalan kontakt prodavača i kupca, te svojim asortimanom pokrivaju pojačane potrebe građana za sredstvima za osobnu higijenu i svakodnevnim potrepštinama, ističu u najvećim domaćim maloprodajnim lancima kiosaka, Tisku i iNovinama.

Na kioscima je moguće obaviti kupnju na otvorenom, bez potrebe ulaska u zatvorene prostore, čime se uz pridržavanje propisanog razmaka i ostalih mjera zaštite, rizik zaraze svodi na minimum.

Tisak i iNovine na svih gotovo 1000 lokacija diljem zemlje imaju visoke zdravstvene standarde na svojim kioscima. Svi djelatnici su opremljeni zaštitnim maskama, rukavicama i dezinfekcijskim sredstvima. Što se tiče prodajnih mjesta koji su zatvorenog oblika, postavljene su zaštitne barijere od pleksiglasa, a dostupna su i dezinfekcijska sredstva za kupce.

Kiosci su se u ovo vrijeme epidemije ponovno pokazali kao mjesta koja su uvijek pri ruci svojim građanima, s obzirom na njihovu široku mrežu. U svojoj bogatoj ponudi nude robu široke potrošnje, pa se tako uz tiskovine, na kiosku mogu kupiti baterije, kava za van, knjige, igračke za najmlađe, pića, sladoled, slatkiši i grickalice. U ovoj izvanrednoj situaciji prodajna mjesta opskrbljena su i dodatnim asortimanom, poput proizvoda za osobnu njegu, papirne konfekcije, proizvoda za njegu zubi, sredstava za brijanje te proizvoda za njegu beba. Novost u ponudi su sredstva za dezinfekciju ruku i prostora koja će kontinuirano biti dostupna. Tako su kiosci postali mjesta najbrže i najsigurnije nabave osnovnih proizvoda za osobnu higijenu.

Iz Tiska i iNovina podsjećaju da na kioscima građani mogu najbrže primati i slati pakete, brzo i jednostavno plaćati režije te koristiti i mnogobrojne usluge poput igara na sreću Hrvatske lutrije i kupnje bonova za online kupovinu (Paysafecard).