tisak-ftd2Tisak je danas putem Zagrebačke burze izvijestio da od 30. rujna drži stopostotni udjel u temeljnom kapitalu tvrtke Slobodna Dalmacija – Trgovina d.o.o.

Tisak je 30. rujna sklopio ugovor o kupoprodaji poslovnog udjela koji Slobodna Dalmacija iz Splita ima u društvu Slobodna Dalmacija – Trgovina d.o.o., navodi se u priopćenju Tiska objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

“Tisak d.d. od dana 30. rujna 2010. drži 100 postotni udjel u temeljnom kapitalu društva Slobodna Dalmacija – Trgovina d.o.o.”, zaključuje se u obavijesti Tiska, tvrtke koja se nalazi u sastavu koncerna Agrokor.

Tisak je u kolovozu prošle godine objavio da je sa Slobodnom Dalmacijom sklopio predugovor o prijenosu 50 posto udjela koje Slobodna Dalmacija ima u Slobodnoj Dalmaciji – Trgovina.

Slobodna Dalmacija je pak u materijalima koje je objavila vezano za Glavnu skupštinu te tvrtke (održanu 16. kolovoza ove godine) objavila da je “tijekom 2009. godine sklopljen predugovor o prodaji udjela u društvu SD Trgovina te je imovina u poslovnim knjigama klasificirana kao imovina namijenjena prodaji te slijedom te činjenice rezultat poslovanja Slobodne Dalmacije Trgovine za 2009. godinu nije uključen u poslovni rezultat konsolidirane Grupe Slobodna Dalmacija d.d.”. (H)