hrvatska-zemlja-maslinovog-ulja-midiU sklopu projekta “Hrvatska, zemlja maslinovih ulja” u četvrtak, 21. lipnja 2012. godine, na splitskoj Rivi započinje četvrta po redu manifestacija “Tjedan maslinovog ulja”, izvijestili su iz Zvijezde d.d. koja, kao najveći otkupljivač domaćeg maslinovog ulja, od 2009. godine kontinuirano podupire ovu manifestaciju.

Cilj projekta je edukacija šire javnosti o posebnostima maslinovog ulja kao neizostavne namirnice u svakodnevnoj prehrani. Uz održavanje radionica i degustacija, kako bi se predstavila široka domaća ponuda visoko kvalitetnih maslinovih ulja, cilj je i upozoriti na sivo tržište koje je u ovom segmentu još uvijek značajno, ističu iz Zvijezde koja će na ovoj manifestaciji biti prisutna sa svojim stručnjacima.

Tako će Zorica Jurišić, savjetnica za maslinarstvo u Zvijezdi, voditi profesionalne degustacije i educirati javnost, ali i ugostitelje o posebnostima maslinovih ulja. Usto, posjetitelji će moći degustirati maslinova ulja te ih kupiti po promotivnim cijenama.

Tjedan maslinovih ulja započinje u četvrtak, 21. lipnja, u 11:00 sati u istočnom dijelu Dioklecijanovih podruma, gdje će posjetitelji imati prilike razgledati izložbu “Identitet maslinovog ulja – komunikacija i dizajn” te će moći uživati u kulinarskim izvedbama s vrhunskim maslinovim ulja.

Nakon službenog završetka projekta “Tjedan maslinovog ulja“ u Splitu, 24. lipnja, projekt će obići i druge dalmatinske gradove te kroz završetak ljeta i gradove u unutrašnjosti Hrvatske.