Počeci Spider grupe sežu u 1991. godinu kada je Jasna Nemčević osnovala obiteljsku tvrtku Jan Spider d.o.o. da bi se 1996. godine poslovanju pridružio Nikola Nemčević te se tvrtka počinje baviti ljekovitim biljem. Tijekom godina Spider grupa razvila se u vodećeg prerađivača i proizvođača ljekovitog bilja u regiji. Na tom dugom i uspješnom putu obitelj Nemčević je njegovala osnovne obiteljske vrijednosti, zajedništvo, brigu za druge i transparentnost u poslovanju.

Danas Spider grupu čini pet povezanih društava specijaliziranih za uzgoj, preradu i opremanje proizvoda od ljekovitoga i aromatičnoga bilja. Sjedište grupe nalazi se u Pitomači, na području Virovitičko-podravske županije u Hrvatskoj, koje je pogodno za proizvodnju ljekovitog bilja. Uzgoj se vrši na više od 200 hektara u privatnom vlasništvu i više od 400 hektara u vlasništvu kooperanata. U Jan Spideru godišnje se preradi oko 1.700 do 1.800 tona suhog bilja, čije se komponente nalaze i u Naturavita vrećicama čaja.

Nabava sirovine za čaj provodi se na samom izvoru, čime se dugoročno osigurava kvalitetna i provjerena sirovina. Kao dokaz kvalitete, Spider grupa raspolaže mnogobrojnim certifikatima: IFS FOOD, HACCP, UEBT/UTZ, KOSHER standardi upravljanja kvalitetom koji potkrjepljuju tvrdnju da se briga o sirovinama vodi od polja do same šalice.

Kada je riječ o čaju, rijetko tko može ponuditi više iskustva i znanja od Spider grupe. U to su utkane godine rada, koje su prenesene i na Naturavitu, brend razvijen od strane stručnjaka za čaj koji znaju sve o čaju, brinu o čaju i žive samo čaj.