Todorić: Mercator će biti najuspješnija tvrtka u regiji

Vlasnik i direktor koncerna Agrokor Ivica Todorić izjavio je za slovensku televizijsku postaju Planet TV da će od Mercatora napraviti najuspješniju tvrtku u regiji te da je njezino spajanje s Agrokorom potez koji će donijeti korist potrošačima u Sloveniji i regiji.

Mercator će vrlo brzo postati najjača i najuspješnija trgovačka tvrtka u regiji, a što je najvažnije, njegovi će ga potrošači voljeti, rekao je Todorić, koji je u petak boravio u Ljubljani, u vrijeme kada je Agrokor isplatio dogovoreni iznos vlasnicima 53 posto dionica najvećega slovenskog trgovačkog lanca.

Dodao je da se u petak, odmah nakon isplate većinskih dioničara, sastao sa sindikatima koji su ovih dana prosvjedovali protiv prodaje te s Mercatorovom upravom. Kada sam odlazio, svi smo plakali, i oni i ja. Željeli su da ostanem s njima. Mislim da su oduševljeni, rekao je Todorić.

Koncern Agrokor kupio je većinski udio u Mercatoru za 544 milijuna eura. Dvije će kompanije zajedno ostvarivati gotovo 7 milijardi eura godišnjeg prihoda, zapošljavati više od 64.000 ljudi te biti vodeća tvrtka u sektoru maloprodaje i proizvodnje hrane u regiji i šire. (HRT)