Tomislav Mamić: Tommy ne prodajem Sparu

Otkako je “Tommy” preuzeo deset Kerumovih supermarketa, Splitom se proširila priča da je riječ o početku većeg poslovnog aranžmana koji će se okončati prodajom “Tommyjeva” maloprodajnog lanca austrijskom “Sparu”.

tommy-supermarket-midiPrema tom scenariju, “Tommyjev” vlasnik Tomislav Mamić već neko vrijeme pregovara s predstavnicima “Spara” koji su, navodno, bili načelno zainteresirani, ali im je “Tommy” prije preuzimanja Kerumovih trgovina bio “premali”, odnosno, smatrali su da mu nedostaje deset većih trgovina, koje je dobio preuzevši Kerumove.

U prilog tim pretpostavkama išli su i podaci GfK-a po kojima je među trgovačkim lancima “Spar” prošle godine zabilježio najveći rast.

Iz hrvatske ispostave “Spara” odbili su nam komentirati, ali i demantirati ove tvrdnje. Tomislav Mamić je, pak, potvrdio “Sparov” interes, no negira da se dogovorio o prodaji.

– Činjenica je da je “Tommy” vodeća trgovačka kuća na području Dalmacije i jedna od top pet u Hrvatskoj na području prehrambene robe i robe široke potrošnje. I nema govora da je preuzimanje deset Kerumovih supermarketa povezano s namjerom okrupnjavanja tržišta radi prodaje drugom trgovačkom lancu.

S druge strane, tvrtki “Tommy” u svakom slučaju godi priča o preuzimanju i partnerstvu s respektabilnom tvrtkom kao što je “Spar”, jer je to na neki način i potvrda naše kvalitete, ističe Mamić.

Mamić, dakle, potvrđuje da je “Spar” zainteresiran za njegovu tvrtku, ali ističe i kako ponudu, za sada, ne razmatraju.

– Nije, međutim, istina da je samo “Spar” zainteresiran za preuzimanje “Tommyja”. Imali smo i imamo nekoliko ponuda u tom smislu. No, takve ponude ne razmatramo jer smo sigurni da imamo veliku perspektivu i izniman potencijal da ojačamo i učvrstimo našu poziciju kao najvećeg trgovačkog lanca u Dalmaciji i na cijeloj obali, naglašava Mamić. (Slobodna Dalmacija)

Prethodni članakVraća se porez na vrećice
Sljedeći članakPredstavljena redizajnirana ponuda Vina Laguna