tommy-hipermarket-ulaz-midiSplitski trgovački lanac Tommy jedini je ponudio otkup duga Jolly JBS-a prema Jadranskoj banci koji iznosi oko 20,2 milijuna kuna, potvrđeno je u srijedu u toj banci.

Došli su predstavnici Tommyja i dostavili svu potrebnu dokumentaciju.

“Danas smo otvorili ponudu, a idućih dana krenut ćemo u pregovore s upravom Tommyja te ćemo znati hoćemo li njihovu ponudu prihvatiti”, kazali su u Jadranskoj banci.

Poziv na prikupljanje ponuda za otkup potraživanja od dužnika Jolly-JBS d.o.o. u stečaju objavila je Sanacijska uprava Jadranske banke. Ta je banka, naime, u postupku sanacije od listopada prošle godine.

Tvrtka Jolly JBS Josipa Stojanovića od 2003. do 2013. godine podignula je četiri kredita i pritom založila brojne nekretnine.

Najvrjednija u tom portfelju je zgrada robne kuće City Life s pripadajućim skladištem i dvorištem, čija je vrijednost procijenjena na nešto više od 14 milijuna eura.

Stojanović je založio garažu i poslovni prostor nasuprot šibenskog željezničkog kolodvora površine oko dvije tisuće kvadrata čija je procijenjena vrijednost oko 2,2 milijuna eura.

Založio je i zgradu trgovačkog centra Plodine vrijednu oko 440 tisuća eura, kao i nekretninu ograđenog kompleksa uz taj centar, te kompleks bivšeg Autoremonta u Vodicama vrijedan više od šest milijuna eura. (SEEbiz.eu/Hina)