Pivovara je na dražbi ponuđena po cijeni od 35 milijuna kuna, znatno nižoj od 10 milijuna eura na koliko je procjenjena, ali dug koji je premašio 115 milijuna kuna gasi svaki interes kupaca

daruvarska-pivovaraNa Trgovačkom sudu u Bjelovaru u petak je održana treća javna dražba Daruvarske pivovare u stečaju, uz početnu cijenu od 35 milijuna kuna. Iako je cijena bila za gotovo 12 milijuna kuna manja u odnosu na drugi krug kada je iznosila 46,7 milijuna kuna, za najstariju hrvatsku pivovaru, osnovanu još 1840. godine, niti danas nije bilo zainteresiranih kupaca.

Dražbovna cijena je znatno manja od vrijednosti pivovare, koja se procjenjuje na oko 10 milijuna eura, no dug koji je premašio 115 milijuna kuna gasi interes potencijalnih kupaca.

Sutkinja Trgovačkog suda u Bjelovaru Sanjan Zorinc najavila je da će se sljedeća javna dražba održati krajem siječnja, a cijena će biti nešto niža od današnje, piše Tportal.hr. Cijena će iz kruga u krug padati, sve dok se ne pojavi zainteresirani kupac.

Stečaj nad Daruvarskom pivovarom otvoren je zbog prezaduženosti u svibnju prošle godine na prijedlog područnog ureda Porezne uprave, a vodi ga stečajni upravitelj Branko Valentić.