Tvrtka Šafram počela je gradnju novog proizvodnog pogona i skladišta u Turanovcu kod Virovitice, čija je vrijednost 4,3 milijuna kuna, a polovica se financira novcem iz pretpristupnog fonda Europske unije IPARD.

safram-arijana-safranko-mirko-safranko-midiProjekt je izrađen i prijavljen u suradnji s VIDRA-om Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, koja je do sada izradila i prijavila tri projekta iz IPARD programa te su sva tri bila uspješna. Po završetku radova, a očekuje se da će to biti za tri mjeseca, tvrtka će cjelokupnu proizvodnju, preradu i pakiranje začina, sušenog voća i povrća te sredstava za konzerviranje preseliti u Turanovac te otvoriti nekoliko novih radnih mjesta, rekla je na otvorenju radova direktorica Šaframa Arijana Šafranko Salihćehajić.

Prvi pogon za preradu začinske paprike u Turanovcu tvrtka Šafram otvorila je prije osam godina kupivši objekte kooperacije nekadašnjeg virovitičkog PIK-a.

Novim investicijama zaokružuju proizvodni ciklus započet prije tri godine, kada su na istome mjestu izgradili još jedan pogon za preradu i pakirnicu, rekao je vlasnik tvrtke Mirko Šafranko. (H)