Suradnja tvrtki Sixt rent a car i Siemens započela je 1974. kada je tehnološka grupa Siemens unajmila svoja prva vozila od Sixt rent a car-a kao pružatelja usluga mobilnosti. Sixt rent a car je godinama pružao Siemensu vrhunska rješenja mobilnosti i sada će postati partner rent a car u Njemačkoj, ali i drugim zemljama i regijama, budući da su tvrtke obnovile sporazum na dugoročnoj osnovi.

Siemens će od sada imati pristup širokom rasponu rješenja za mobilnost te će uvijek biti u mogućnosti ponuditi svojim zaposlenicima rješenje prema njihovim potrebama. Snage Sixt rent a car-a su više od samog kvalitetnog voznog parka, poput fleksibilnih, digitaliziranih procesa za svaki najam – od rezervacije i najma automobila do fakturiranja. Sixt rent a car će svojim partnerima ponuditi mogućnost rezerviranja najnovijih vozila putem mobilne aplikacije SAP Concur što će Siemensu ponuditi potpuni automatizirani pregled svih putnih troškova unutar tvrtke. Sixt rent a car će omogućiti i značajne uštede vremena na poslovnim putovanjima! Sixt Digital Self-Service bit će dostupan na odabranim zračnim lukama.

Tako će zaposlenici Siemensa moći rezervirati i pokrenuti svoje Sixt vozilo preko mobilne aplikacije, bez potrebe odlaska u poslovnicu po ključeve, štedeći na taj način značajnu količinu vremena na poslovnim putovanjima.

“Digitalizacija, Industrie 4.0 i internet imaju ogroman učinak na način na koji radimo i zato smo pokrenuli inovativna rješenja za mobilnost naših zaposlenika. Sixtovi novi digitalni pristupi u Njemačkoj pokazali su nam da se savršeno uklapaju s našima”, kazao je Robert Suchy, potpredsjednik korporativne nabave u Siemensu AG.

“Sixt i Siemens – to je suradnja koja će trajati desetljećima. Oduševljeni smo što smo ponovno stekli Siemensovo povjerenje u Sixtove inovativne usluge i koncepte. Mobilnost više nije ograničena samo na pružanje usluge vozila. Glatki procesi i rješenja utemeljena na potrebama su esencijalna. Zato mi koristimo najnovije tehnologije kako bismo osigurali maksimalnu fleksibilnost i kontrolu troškova”, zaključio je Erich Sixt, predsjednik Uprave Sixt SE.