prerada-ribe-canicula-midiAgencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je tvrtki Canicula 8,9 milijuna kuna za izgradnju i opremanje pogona za preradu ribe, izvijestili su u utorak iz Agencije.

Riječ je o isplati na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 103 “Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda u svrhu restrukturiranja tih aktivnosti i dostizanja standarda Zajednice”.

Tvrtki Canicula iz Splitsko–dalmatinske županije isplaćeno je 8,9 milijuna kuna za ulaganje u izgradnju i opremanje pogona za preradu ribe, koji se sastoji od prostora za prijem ribe, hlađenje ribe, solionice te zrionice usoljene i marinirane ribe, navode iz Agencije.

IPARD sredstvima nabavljen je stroj za filetiranje ribe, posude za salamurenje ribe, strojevi za zatvaranje limenki, transportna traka do stola za punjenje, automatska vakuum punilica, stroj za zatvaranje staklenki twist-off zatvaračima, perilica zatvorenih staklenki, etiketirka za staklenke, bazen za ispiranje ribe s recirkulacijom vode, tunel za zamrzavanje te miniwash uređaji za pranje pod tlakom. (SEEbiz.eu/Hina)