Nakon što je u travnju dobio građevinsku dozvolu projekt trgovačkog centra “Višnjička plaza” u Beogradu trebao bi ove godine krenuti u realizaciju.

Kako prenosi Beobuild.rs, portal specijaliziran za praćenje građevinskih projekata u Beogradu, izgradnja modernog trgovačkog centra u naselju Karaburma, prema najavama investitora, mogla bi napokon krenuti ovoga ljeta.

Prvobitno je bilo planirano da ovaj trgovački centar bude izgrađen usporedo s “Plaza centrom” u Kragujevcu, ali je birokratska procedura ukočila beogradski projekat.

Odluka o odobrenoj građevinskoj dozvoli donesena je u ožujku ove godine, a sama dozvola postala je pravomoćna u travnju.

Potvrde da će gradnja krenuti ove godine stigle su i direktno od investitora, izraelske kompanije “Plaza centers”.

Ovaj maloprodajni centar imat će brojne komercijalne i zabavne sadržaje koji će se prostirati na skoro 100.000 kvadrata bruto površine.

Kompleks će također posjedovati i slot klub, fitness centar, kao i multipleks kino s 10 dvorana kojim će upravljati poznata austrijska kompanija “Cineplexx”.

U okviru kompleksa posebno se ističu restorani na posljednjoj etaži, koji će biti tako pozicionirani da pružaju odličan panoramski pogled na Dunav.

Vrijednost investicije procjenjuje se na 120 milijuna eura, a s novim razvojem situacije, ako sve bude po planu, centar će biti otvoren krajem 2014. ili početkom 2015. godine. (Beobuild.rs)