U Bjelovaru započela akcija Kupujmo hrvatsko

kupujmo-hrvatsko-2012-bjelovar-001“Kupujmo hrvatsko jer je hrvatski proizvod siguran proizvod”, slogan je ovogodišnje akcije

U Bjelovaru su danas započele nacionalne akcije “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” koje organizira Hrvatska gospodarska komora.

Riječ je o akciji koja ima za cilj štititi interese hrvatskog gospodarstva kroz prigodna događanja i prodaju visoko kvalitetnih hrvatskih proizvoda u 22 grada diljem naše zemlje, izvijestili su iz HGK.

U Bjelovaru se na početku akcije okupilo mnoštvo zainteresiranih posjetitelja te time pridonijelo sjajnoj atmosferi na Trgu Eugena Kvaternika. Domaćin manifestacije bio je poznati glumac i zabavljač Darko Janeš, a prigodnom posjetom i kupovinom akciju je podržala saborska zastupnica Vanja Posavac, gradonačelnik Bjelovara Antun Korošec, gradonačelnik Garešnice Velimir Žunac, zamjenik župana Krešo Jelavić i predsjednik ŽK Bjelovar Zlatko Kufner.

Akcija Hrvatske gospodarske komore “Kupujmo hrvatsko” započela je 1997. godine s ciljem da se prepoznaju, označe i izdvoje kvalitetni hrvatskih proizvodi koji će biti označeni na uočljiv i poseban način te im se od tada dodjeljuju znakovi ‘Izvorno hrvatsko’ i ‘Hrvatska kvaliteta’.

U sklopu projekta vizualnog označavanja započela je i akcija ‘Kupujmo hrvatsko’ koja je do danas dobila razmjere sveobuhvatne nacionalne akcije s velikim gospodarskim i društvenim značenjem u cilju nacionalne homogenizacije strateških gospodarskih interesa zemlje i podizanja nacionalne svijesti o vlastitim vrijednostima, ističu iz HGK.

Akcija je tijekom posljednjih 14 godina imala niz različitih slogana. Tim sloganima Hrvatska gospodarska komora je željela utjecati na svijest hrvatskih građana o važnosti proizvodnje i kupovine kvalitetnih domaćih proizvoda. Ove godine je slogan “Kupujmo hrvatsko jer je hrvatski proizvod siguran proizvod”.

Već se dugi niz godina raspravlja o sigurnosti proizvoda na tržištu te s ponosom možemo reći da su hrvatski proizvodi visoko kvalitetni proizvodi, koji zadovoljavaju najviše norme Zakona o općoj sigurnosti proizvoda kako u Republici Hrvatskoj tako i u članicama državama Europske unije, navode iz HGK.

Znakovi kvalitete jamče kvalitetu proizvoda, osiguravaju im lakši proboj na svjetska tržišta te ulijevaju povjerenje potrošačima. Znak “Hrvatska kvaliteta” do sada je dobilo 235 proizvoda, dok znak “Izvorno hrvatsko” nosi 116 proizvoda.

Od prošle godine se u sklopu “Kupujmo hrvatsko” održava i akcija “Vrijedne ruke” koja nastoji promovirati proizvode i proizvođače koji svojim radom, znanjem i umijećem pridonose razvoju različitosti hrvatskoga gospodarstva, a istodobno ostvaruju dobrobit za sebe i svoju obitelj.