Iako je brzina širenja bolesti COVID-19 donekle iznenadila stručnu medicinsku javnost, odgovorni za redovnu opskrbu polica u domaćim trgovinama reagirali su promptno u svakom trenutku poduzimajući sve mjere nužne za zaštitu zaposlenika i kupaca.

Ako se ikada moglo bez imalo pretjerivanja reći da živimo u zaista zanimljivom dobu i da ćemo imati o čemu pričati djeci i unucima to je bez sumnje sada i ovdje. Koliko god su javnost, laike i stručnjake, pojedini znanstvenici, vizionari ili futurolozi upozoravali da je svijet kao globalno selo ranjiv i osjetljiv te da mu prijeti opasnost od širenja virusa na koji nemamo zadovoljavajući odgovor, nitko nije bio spreman na ovako nešto.

Kako bilo, virus koji se činio dalekim i savladivim, nevjerojatnom se brzinom proširio velikim dijelom svijeta. Zna se kako je otkriven u Kini krajem prošle godine, nazvan je SARS-CoV-2 (Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus-2), a radi se o novom soju koronavirusa koji prije nije bio otkriven kod ljudi. Bolest koju uzrokuje zovemo COVID-19 (Coronavirus disease 2019). Koronavirusi su inače virusi koji cirkuliraju među životinjama, no neki od njih mogu prijeći i na ljude te se dalje širiti. Prirodnim domaćinima ovih virusa smatraju se šišmiši, ali i druge životinje mogu biti nositelji koronavirusa. Poznato je da, primjerice, koronavirus bliskoistočnog respiratornog sindroma (MERS-CoV) prenose deve, dok SARS-CoV-1 prenose cibetke, životinje iz reda zvijeri srodnih mačkama.

Ne može se poreći da smo kao civilizacija ostali zatečeni brzinom kojom se bolest proširila svijetom. Međutim, još je razvidnije kako smo se svi zajedno novonastalim okolnostima izuzetno brzo prilagodili. Djeca su dobila školu na daljinu, profunkcionirali su i uredi od kuće, a državna uprava odjednom biljege i sve potrebne papire (kojih je i dalje nemali broj, da se razumijemo!) može prihvatiti i isprintane iz sustava e-građani i poslane poštom.

Posebne okolnosti u najvećoj su mjeri zadesile zaposlene u sektorima proizvodnje i maloprodaje robe široke potrošnje. U vrijeme kad nam se virus početkom ožujka još činio relativno dalekim, mnogi su od nas pohitali u trgovine kako bi se opskrbili osnovnim potrepštinama, a neviđena je pomama nastala za toalet papirom. Ništa manje burno nije bilo niti kod polica s kvascem. I baš zato proizvođači iz ovog sektora, a još više trgovci, zaslužuju svu moguću pohvalu. Svi smo manje-više uspjeli održati stare toaletne navike, a za sada nitko nije ni kruha gladan.

Međutim, trgovci i proizvođači robe široke potrošnje, posebice hrane, nakon što su svladali početnu navalu, ozbiljno su se morali uhvatiti u koštac sa sve većom prijetnjom brzog širenja virusa među populacijom. I dok je potrošačima sve u vezi koronavirusa i sigurnosnih mjera bilo u izvjesnoj magli, naši su trgovci gotovo preko noći morali savladati posve nova pravila ponašanja kako redovna i dostatna opskrba stanovništva ni u kojem trenutku ne bi bila ugrožena.

UBLAŽENE MJERE, ALI OPREZ
Od kraja travnja te početkom svibnja na snagu su stupile ponešto ublažene mjere pa je tako, prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, radi sprječavanja širenja infekcije u trgovinama potrebno osigurati fizički razmak među kupcima te između kupaca i radnika trgovine. Potrebno je i dalje omogućiti dezinfekciju ruku kupcima na ulasku u trgovinu te smanjiti bliski kontakt radnika koji rade u odvojenim smjenama.

Radi smanjenja fizičkog kontakta potrebno je također ograničiti broj kupaca koji istovremeno borave u trgovini i to na 15 kupaca na 100 četvornih metara. “Maksimalni broj kupaca koji mogu istovremeno boraviti u trgovini ovisi o neto površini trgovine (površina koja je predviđena za kretanje kupaca, tj. bruto površina umanjena za površinu koju zauzimaju izlošci, police, blagajna, hladnjaci i ostala oprema trgovine). Najveći broj kupaca koji može istovremeno boraviti u trgovini je neto površina u četvornim metrima podijeljena sa 7. Ako je teško odrediti neto površinu, može se najveći broj kupaca koji istovremeno smiju biti u trgovini izračunati da se bruto površina podijeli s 10”, kažu u HZJZ-u.

Preporučuju da, nakon što u trgovinu uđe maksimalno dozvoljen broj kupaca, daljnji ulasci budu mogući tek kad netko od kupaca izađe, tj. na jednog koji izađe, jedan može ući. U trgovinama koje imaju košarice ili kolica, ograničenje broja kupaca koji ulaze u trgovinu može se postići tako da se na raspolaganje stavi onaj broj košarica ili kolica koji odgovara najvećem broju kupaca koji mogu istovremeno biti u trgovini te da se ulazak uvjetuje preuzimanjem slobodne košarice ili kolica.

Trgovcima se preporučuje da osiguraju zaštitne maske i fizičku distancu za osoblje koje dolazi u kontakt licem u lice s kupcima. To se odnosi na blagajnike, poslužitelje, osoblje koje objašnjava karakteristike proizvoda i slično. Osoblje treba prilikom interakcije s kupcem koristiti zaštitnu masku koja prekriva nos i usta. Treba im stalno biti na raspolaganju dezinfekcijsko sredstvo kojim će periodički dezinficirati ruke. Ako je moguće, prostorno treba osigurati razmak od minimalno dva metra između poslužitelja ili blagajnika i kupca prilikom izdavanja i plaćanja robe te ugraditi zaštitnu pregradu na mjestu posluživanja i na blagajni koja će fizički odvojiti blagajnika od kupca. Uz to, treba poticati beskontaktno plaćanje karticama.

Što se tiče međusobne interakcije djelatnika, HZJZ preporučuje, gdje god je to moguće, da treba organizirati rad dvokratno i to tako da između prve i druge smjene bude barem sat vremena razmaka. To se vrijeme treba iskoristiti za čišćenje i dezinfekciju površina tijekom rutinskog čišćenja sredstvom na bazi alkohola.

Također, na ulazu treba biti jasno istaknuta obavijest o obvezi održavanja razmaka od minimalno dva metra među kupcima te između kupaca i osoblja. Kvake i rukohvate na vratima te površine, rukohvate i rubove vrata na hladnjacima i ostale površine za koje se uoči da ih kupci često dodiruju treba također kontinuirano brisati dezinficijensom na bazi alkohola. Naposljetku, trgovci su također dužni osigurati nadzor nad zdravstvenim stanjem osoblja.

FOKUS NA ZDRAVLJE
U to da se naši trgovci itekako pridržavaju svih preporučenih mjera uvjerili smo se svi koji smo barem povremeno u posljednja dva mjeseca obavili kraći ili dulji shopping. “U svim poslovnim aktivnostima u Konzumu djelujemo u skladu s preporukama i odredbama nadležnih tijela te provodimo pojačane higijenske i sanitarne mjere u lancu opskrbe, u prodavaonicama i uredskim prostorima, s ciljem zaštite zdravlja i sigurnosti zaposlenika i kupaca. Radno vrijeme svih prodavaonica diljem Hrvatske prilagodili smo Odluci o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19. Tako naše prodavaonice rade od 7.00 do 13.30 i od 14.30 do 21 sat, svim danima u tjednu osim nedjeljom i blagdanima. U potpunosti poštujemo i preporuke HZJZ-a te smo stoga u svim prodavaonicama rad organizirali u dvije smjene, odnosno s dva tima koji se međusobno ne susreću kako bismo smanjili bilo kakav rizik i bolje kontrolirali trenutnu situaciju. Nakon svake smjene, u 13.30 i 21.00 sat, zaposlenici trgovine detaljno dezinficiraju prodavaonice, pogotovo POS uređaje, tipkovnice, blagajničke trake i sve radne površine na uslužnim odjelima, ručke kolica i košarica i sve radne površine u zajedničkim prostorijama. Osim toga, svaka dva sata dezinfekcijskim sredstvom čiste se i kvake i rukohvati na ulaznim vratima, rukohvati na vratima samoposlužnih pekarnica, kvake i rukohvati na škrinjama, svim zatvorenim hladnjacima i zatvorenim vitrinama za kolače”, kaže Ivan Širanović, voditelj Odjela komunikacija Konzuma, te dodaje da nastavljaju pratiti zbivanja kako bi adekvatno reagirali na eventualne nove okolnosti koje bi zahtijevale dodatna postupanja. “I dalje ćemo ulagati sve napore i resurse kako bi se za naše kupce što manje toga promijenilo, stavljajući njihovu sigurnost i dobrobit, kao i sigurnost i dobrobit naših zaposlenika, na prvo mjesto”, naglašava Širanović.

Sve preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite pomno prate i u dm-u u kojem je od ponedjeljka 27. travnja uvedeno dvosmjensko radno vrijeme i pauza tijekom koje se dezinficira prodajni prostor. “Prilagodili smo ograničenje broja kupaca koji istovremeno mogu biti u prodavaonici novim smjernicama te smo na ulazima u sve prodavaonice osigurali dezinfekcijska sredstva za kupce. Na samom početku pandemije COVID-19, dm je uveo sve preventivne i zaštitne mjere kako bismo zaštitili zdravlje naših kupaca i djelatnika koje nam je na prvom mjestu. Uz zaštitnu opremu za djelatnike i redovitu dezinfekciju prodajnog prostora i prostorija za prijem robe, na blagajnama prodavaonica dm-a postavili smo zaštitna stakla. Također, u sve prodavaonice postavili smo plakate s uputama za ispravnu higijenu ruku, upute i mjere opreza HZJZ-a kao i podne naljepnice koje osiguravaju održavanje preporučenog razmaka na blagajnama”, ističe Ivan Horvat, menadžer marketinga i odnosa s javnošću u dm-u. U administrativnom dijelu tvrtke ovaj je drogerijski lanac organizirao rad od kuće, a neodgodive sastanke održavaju putem aplikacija Skype i Microsoft Teams te su do daljnjega odgodili sva interna događanja. Ovaj je drogerijski lanac također pojačao opskrbu prodavaonica sredstvima za dezinfekciju te jednokratnim i višekratnim maskama.

Sve propisane mjere na snazi su i u Spar i Interspar trgovinama čiji su djelatnici opskrbljeni maskama, rukavicama i dezinfekcijskim sredstvima. Za dodatnu zaštitu djelatnika koji su u bliskom kontaktu s kupcima, na blagajnama su postavljene zaštitne barijere od pleksiglasa, a na samoposlužnim blagajnama, gdje se ne mogu postaviti zaštitne barijere, zaposlenici imaju zaštitne vizire. “Prodajni prostor dezinficiramo u skladu s uputama stručnjaka, učestalo čistimo ručke na kolicima i košarama te redovito čistimo POS uređaje. Također, uveli smo pakiranja različitih doziranja i na suhu rinfuznu robu u košarama, što uključuje orašaste plodove i sušeno voće. U trgovinama smo osigurali i vizualne oznake koje kupce pozivaju na pridržavanje obaveznog razmaka od dva metra”, kažu u ovom trgovačkom lancu.

Da su zaposlenici informirani o mjerama zaštite sebe i kupaca te da ih pažljivo poštuju brinu i u trgovačkom lancu Lidl. Poručuju kako se kod njih posebno pazi na dostupnost higijenskih sredstava kao što su jednokratne rukavice, zaštitne maske, dezinfekcijska sredstva, dezinfekcijski sapun i ubrusi za brisanje u svim prostorijama trgovine te u sanitarnim čvorovima za kupce i djelatnike. U prodajne su prostore postavljene oznake upozorenja kojima se apelira na održavanje minimalno dva metra razmaka na blagajnama te općenito poziva na odgovorno ponašanje kupaca. Također u skladištima temeljito dezinficiraju robu pri ulasku i zaprimanju. I njihove su trgovine i djelatnici opskrbljeni zaštitnim pleksi ogradama i zaštitnim vizirima, dozatorima dezinfekcijskih sredstava, a na odjelu pekarnice svi su pekarski proizvodi prethodno zapakirani.

Osim u trgovini, o sigurnosti za zaposlenike, kupce, ali i redovnoj opskrbi u jednakoj mjeri brinu i u koprivničkoj Podravki. “U najkraćem roku u potpunosti smo prilagodili radne procese kako bi se proizvodnja prehrambenih proizvoda odvijala sukladno povećanim potrebama tržišta. Istovremeno, poštuju se sve preporuke vezano uz zaštitu zaposlenika i suzbijanje epidemije, uključujući i razmak kod socijalnih kontakata. Rad je organiziran u tri, odnosno četiri smjene, ovisno o potrebama proizvodnje, logistike i distribucije. Za zaposlene u službama za koje je to moguće organiziran je rad od kuće, dok su zaposlenici tih službi koji nemaju mogućnost rada od kuće angažirani u pomoći i podršci zaposlenima u proizvodnim pogonima. Naši radnici u proizvodno logističkim cjelinama te službama podrške ulažu iznimne napore kako bi proizvodnja i isporuka što bolje funkcionirale”, poručuju iz Podravke zaključujući kako je u toj tvrtki pojačana proizvodnja različitih kategorija prehrambenih proizvoda, ali i lijekova u Belupu.

AKTIVNI ODGOVOR
Da proizvoda za održavanje higijene u tvrtkama, ali i kućanstvima, ne nedostaje pobrinula se tvrtka Meteor Grupa – Labud koja već više od 15 godina proizvodi i sredstva za dezinfekciju namijenjena profesionalnoj upotrebi. “U okolnostima pandemije bolesti COVID-19 potražnja za našim proizvodima iz razumljivih je razloga eksplodirala. Zato smo značajno pojačali proizvodnju dezinfekcijskih proizvoda koji se ne zadržavaju na skladištu, već izravno s proizvodnih traka idu kupcima i to prema listama čekanja. Kako ti proizvodi nisu bili dostupni u maloprodaji, a svakodnevno smo dobivali i upite građana koji su ih također željeli nabaviti u kratkom smo roku razvili i novu liniju za higijenu i dezinfekciju prilagođenu za korištenje u kućanstvu. Ti su proizvodi profesionalne razine kvalitete, sigurni za osobne potrebe i korištenje u kućanstvu i ovih se dana mogu naći na policama trgovina”, objašnjava Milica Damjanović, direktorica marketinga Labuda.

Dodaje kako za sve profesionalne korisnike, obrtnike, javne ustanove i industriju preporučuju sredstva iz LABpro asortimana koja sadrže aktivne sastojke prema preporuci Svjetske zdravstvene organizacije i Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti u koncentracijama koje učinkovito uništavaju koronavirus. To su LABpro dezinficijens, LABpro dermodez, LABpro sapun s dezinficijensom, LABpro Hladnjak, Labudol NM, Labudol PT, LABpro ultra i LABpro fresh. U liniji za kućanstva šest je ključnih proizvoda koji također učinkovito uništavaju koronavirus zahvaljujući svome sastavu aktivnih tvari i njihovoj koncentraciji. Osim što nude sredstva za čišćenje i dezinfekciju, kroz Odjel primjene kupcima pomažu i savjetuju kako najbolje dezinficirati svoje prostore i iskoristiti sve prednosti njihovih proizvoda. “Obveznicima HACCP-a nudimo kompletna usklađena higijenska rješenja koja odgovaraju upravo njihovim potrebama. Nakon obilaska kupca, pregleda prostora i radnih površina, definiramo optimalna sredstva za čišćenje i dezinfekciju, izrađujemo planove čišćenja površina i prostorija, educiramo te obučavamo osoblje za učinkovitu i sigurnu primjenu dezinfekcijskih sredstava. Dodatne preporuke za dezinfekciju u cilju suzbijanja koronavirusa samo su mala nadogradnja mjera koje naši korisnici ionako primjenjuju već dugi niz godina, a sve prema planovima čišćenja i standardnim SSOP postupcima”, navodi Damjanović dodajući kako se i u pogonima Labuda te administrativnim prostorijama strogo pridržavaju svih uputa vezanih za sigurnost i zaštitu zaposlenika.

Na tržištu antiseptičkih proizvoda našli su se i neki novi igrači, a jedan od njih je tvrtka Elda, inače poznati proizvođač e-tekućina za punjenje elektronskih cigareta. “Zahvaljujući modernom proizvodnom pogonu certificiranom po svim ISO normama, najmodernijim linijama za proizvodnju kao i laboratoriju certificiranom po ISO17025 standardu za kontrolu kvalitete ulaznih sirovina kao i gotovih proizvoda, proces prenamjene dijela proizvodnje tekao je izuzetno brzo, a zaposlili smo i dodatne radnike. Istovremeno, proizvodnja e-tekućina za elektronske cigarete nije stala, jer imamo kupce iz 80-ak zemalja koji su radili i u doba najveće koronakrize”, pojašnjava Dario Marenić, suvlasnik tvrtke.

Tržištu trenutačno nude antiseptike farmaceutske kvalitete za ruke na bazi 65% i 70% alkohola te gelove za dezinfekciju ruku na bazi 70% alkohola, kao i dezinficijense za radne površine. Proizvodi dolaze u različitim pakiranjima od 30 ml do 500 ml odnosno 5 L. Jednako bogata je i paleta proizvoda za osobnu upotrebu. U proizvodnji se koriste provjerene visokokvalitetne sirovine europskog porijekla. Uz odobrenje Ministarstva zdravstva i posjedovanje MSDS-ova za svaki od proizvoda brzo su uspjeli zauzeti poziciju na tržištu dezinficijensa pri čemu čak 65% proizvodnje plasiraju u izvoz.

Sve u svemu, iako opasnost od covida-19 još nije minula, neizvjesnosti je svakim danom sve manje. Sigurnost nam ulijevaju javnozdravstveni radnici koji epidemiju u Hrvatskoj od početka drže pod kontrolom, a još više domaći proizvođači koji nas redovno opskrbljuju potrebnim antiseptičkim proizvodima te trgovci koji brinu da nam ni u jednom trenutku ništa ne nedostaje te da kupnju obavljamo na siguran način.
Stoga im pomozimo, pridržavajmo se uputa i budimo odgovorni.