U Umagu je održano 4. prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK, a velik broj zainteresiranih potvrdio je pravilan odabir grada Umaga za ovogodišnju roštiljadu. Čak šest ekipa borilo se za ulazak u finale borbe za glavnu nagradu Zlatni ćevap.

rostiljDok su domaći i strani gosti uživali u delicijama sa žara po promotivnim cijenama, nagradnim igrama i koncertu grupe 1. April, šest se istarskih ekipa trudilo što bolje prezentirati svoje kulinarske vještine.

Timovi – Ja volim Umag, Allegre Istriane, Kill grilla, UHBDR 154, Pressum i Održive roštiljdžije imali su težak zadatak izboriti se za titulu najboljeg.

Svi natjecatelji dali su sve od sebe da impresioniraju stroge suce. To je najbolje pošlo za rukom simpatičnoj ekipi Allegri Istriani, koja je odnijela pobjedu i time se plasirala u finale Zlatnog ćevapa.

U sastavu gastro suda bili su majstor kuhar Dario Lide, zamjenik gradonačelnika Umaga Mauro Jurman i chef Marinko Jurešić. Umaškim ulicama širio se neodoljiv miris roštilja i svi su imali priliku uživati u mesnim delicijama iz PIK-a. Ovo je samo početak, jer se sljedeća natjecanja 4. prvenstava Hrvatske u roštiljanju uz PIK nastavljaju i u ostalim hrvatskim gradovima.

Zanimljivo je da je gradonačelnik Vili Bassanese obećao pobjednicima cijeli autobus navijača na finalu u Zagrebu 28. lipnja.