atmosfera_1U zagrebačkom klubu Lauba, 20 najboljih barmena iz Hrvatske i više od 100 uzvanika imalo je priliku uživati u prepoznatljivim okusima poznatog grčkog pića Metaxe koje su predstavili Metaxa Master Constantinos Raptis te Metaxa brand ambasador i jedan od najboljih barmena u Grčkoj, Aris Chatziantoniou.

Povod je bilo predstavljanje i degustacija ekskluzivnog izdanja Metaxe 12, luksuznog pića kreiranog u čast 115 godina postojanja Metaxa kompanije. Osim spomenutog, na tržištu već postoje Metaxa 5 i 7.

Metaxa je godinama prepoznata kao vrhunsko grčko žestoko piće, što najbolje potvrđuje informacija da se svake minute, u više od 60 zemalja, konzumira čak 1000 čašica tog pića. Bilo da se konzumira čista ili kao dodatak koktelima, svojim specifičnim aromama oduševljava i najveće znalce.

“Kako bi dobili prepoznatljiv, aromatičan okus u proizvodnji Metaxe 12 koristimo isključivo sorte muškata uzgojene na otoku Samosu u Egejskom moru kojima se kasnije dodaju vinski destilati i biljni ekstrakti. Metaxa majstor pažljivo bira i dozira sve sastojke, a o kojim je biljkama riječ ostat će tajna. Konačan destilat zatim se ostavlja da stoji u hrastovim bačvama , hladi se i filtrira, a rezultat je pitki, specifičan okus čija svaka kap podsjeća na Mediteran”, istaknuo je Constantinos.

“Lansiranjem Metaxe 12 Coca-Cola HBC Adria još jednom pokazuje kako zajedno sa svojim kupcima i partnerima odgovara na tržišni trend rasta premium i super premium kategorija jakih alkoholnih pića. Također, cijenimo velik interes najboljih hrvatskih barmena za ovaj event koji svojim kreativnim rješenjima i iznimnim vještinama stvaraju nezaboravne trenutke za naše potrošače. Ponosni smo što našim potrošačima možemo prenijeti 128 godina tradicije brenda Metaxe u svakoj boci ovog iznimno kvalitetnog pića”, istaknula je generalna direktorica Coca-Cole HBC Marie Anargyrou-Nikolić.