Hrvatska udruga poslodavaca dodijelila je priznanje učenicima Obrtničke škole Požega za projekt “Vinys” kojim su osvojili 25.000 kuna na HUP natječaju Poduzetnici budućnosti. Vinys je vinski sladoled razvijen s ciljem obogaćivanja turističke ponude i iskorištavanja prirodnih resursa požeškoga kraja. Bogat vinogorskim područjima, požeški kraj tijekom godine privlači velik broj turista različitim turističkim ponudama i manifestacijama kao što su Vincelovo, Grgurevo, Ivanjski krijes, Požeško kulturno ljeto, Aurea fest, Martinje.

Sve požeške manifestacije uvijek su popraćene gastronomskom ponudom koja prezentira plodove rada ratara i stočara kao i bogatstvo Slavonije, a neizbježna je i ponuda raznovrsnih vina. Spajanjem okusa vina i sladoleda stvara se jedinstveno gastronomsko iskustvo – uživanje u sladoledu kroz osam različitih okusa koji prate osam vrsta vina.

Priznanja su uručili Marko Pipunić, predsjednik Uprave Žito grupe i Milka Kosanović, direktorica odnosa s članstvom HUP-a.

Prilikom dodjele priznanja, najavljen je novi krug natječaja “Poduzetnici budućnosti” koji će biti otvoren sredinom ožujka ove godine, a HUP poziva sve zainteresirane učenike da se prijave sa svojim inovativnim projektima. U dvije godine trajanja natječaja HUP je zaprimio više od 300 prijava kreativnih projekata učenika srednjih škola diljem Hrvatske. Učenicima se na događanju prigodno obratila Milka Kosanović, direktorica odnosa s članstvom HUP-a: “Važno je imati ideju, strast stvaranja i hrabrost da ih provedete u djelo. Putem ćete se naučiti nositi s konkurencijom, s činjenicom da postoje i bolji od vas, ali vas to ne smije obeshrabriti i odvratiti od puta kojim ste krenuli. HUP se ovim natječajem trudi inspirirati mlade ljude i potaknuti ih na bavljenje poduzetništvom, a danas im dajemo priznanje za odličan rad te očekujemo da će i u budućnosti biti jednako uspješni.”

Marko Pipunić, predsjednik Uprave Žito grupe dodijelio je plaketu ravnateljici Obrtničke škole Požega te pritom istaknuo kako bi srednjoškolcima na ovako dobroj poslovnoj ideji pozavidjeli mnogi uspješni poduzetnici. „Želim vam poručiti da je pri daljnjem radu i napredovanju važno uvijek hrabro kročiti naprijed u skladu sa svojim mogućnostima i kapacitetima te se ne bojati neuspjeha i odustajanja ukoliko shvatite da niste na pravom putu. Zadovoljstvo koje ćete dobiti stvaranjem nove vrijednosti je neprocjenjivo stoga nastavite u tom smjeru i dalje kreirati nove ideje te razvijajte dobro i kvalitetno okruženje u svojoj neposrednoj okolini“, napomenuo je Pipunić.

Natječaj “Poduzetnici budućnosti” Hrvatske udruge poslodavca namijenjen je timovima svih srednjih škola Republike Hrvatske, nagrađuje se svake godine 25 najboljih projekata s ukupnim nagradnim fondom od 250.000 kuna, a Hrvatska udruga poslodavaca provodi ga u partnerstvu s predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Informacije o novom natječaju bit će dostupne na web stranicama Hrvatske udruge poslodavaca – www.hup.hr.