Udruga trgovaca “051” Rijeka članica je Saveza udruga malih trgovaca Republike Hrvatske. Osnivanju udruge prišlo se s ciljem očuvanja male trgovine.

“Pojavom velikih trgovačkih lanaca, nelojalne konkurencije i pada kupovne moći stanovništva osjetili smo potrebu da zajedničkim nastupom na tržištu pokušamo izboriti bolje uvjete poslovanja. Djelujemo na području Primorsko-goranske županije, a svojem članstvu nastojimo izboriti benefite kroz nižu nabavnu cijenu proizvoda”, navode iz Udruge 051 i dodaju kako imaju ugovore s vodećim veletrgovcima (Velpro, Mercator, Metro), te proizvođačima (PIK Rijeka, Vindija, Gavrilović i dr.).

U posljednjih nekoliko godina fokus je stavljen i na rashodovnu stranu poslovanja pa su potpisani ugovori i s mobilnim operaterom (VIP), bankom (PBZ) i u nabavi naftnih derivata (INA). U 2013. su članice Udruge trgovaca 051 ostvarile oko 120 milijuna kuna prometa, a u tekućoj godini priželjkuju zadržavanje prodajnog rezultata na toj razini.

“Izazovi u 2014. su također veliki. Nastojat ćemo ih prebroditi daljnjim okrupnjavanjem članica, rastom Saveza i regionalnih udruga putem akvizicija, otvaranjem novih prodajnih mjesta i osnivanjem udruga gdje danas ne postoje”, kažu u riječkoj Udruzi.