Udružili se Siro i Cerealto

Nova će se grupa svoje operativne i financijske resurse ponajprije usmjeriti u proizvodnju keksa, žitarica i tjestenine jer je u njima identificirala najviše potencijala

Prehrambene kompanije Siro i Cerealto ujedinile su se u jednu veliku multinacionalnu grupaciju, Cerealto Siro Foods, čija će glavna djelatnost biti proizvodnja privatnih robnih marki za treće strane.

Nova će se grupa svoje operativne i financijske resurse ponajprije usmjeriti u proizvodnju keksa, žitarica i tjestenine jer je u njima identificirala najviše potencijala, objavljeno prilikom spajanja. Ovu će financijsku godinu završiti s konsolidiranim prometom od 600 milijuna eura i proizvodnjom na razini 400.000 tona.

Od početka godine u inovacije proizvodnje obje su kompanije uložile više od 13 milijuna eura. Zajednička tvrtka, kako je objavljeno, imat će više 5.000 zaposlenih raspoređenih u 17 pogona u Španjolskoj, Portugalu, Italiji, Velikoj Britaniji, Meksiku i SAD-u.

Najavljujući spajanje, iz tvrtke Cerealto Siro Foods je objavljeno: “Integracija dviju kompanija u Cerealto Siro Foods Group jedinstveni je događaj koji će promijeniti budućnost globalne prehrambene industrije. Potrošačima će ona donijeti inovativne, nutritivno vrijedne i zdrave proizvode koji zadovoljavaju različite specifične potrebe bez žrtvovanja okusa”.

Dodali su također kako namjeravaju zaposlenike nove grupe učiniti “protagonistima kulturalne i organizacijske transformacije s ciljem stvaranja najboljeg mjesta za profesionalni rast i razvoj s jasnom posvećenošću digitalizaciji koja omogućava globalno povezivanje i razmjenu iskustava i znanja.”