Nizozemsko-britanski proizvođač robe široke potrošnje Unilever zajamčio je u utorak isplatu plaća i obaveza dobavljačima u sljedeća tri mjeseca radi zaštite od financijskog utjecaja koronavirusa. Plan zaštite plaća obuhvatit će stalno i privremeno zaposlene i one koji rade po Unileverovim narudžbama odnosno na njegovim lokacijama puno ili pola radnog vremena.

Proizvođač Dove sapuna i Knorr juha također je predstavio program pomoći u iznosu od 500 milijuna eura kojim namjerava pomoći “najranjivijim” malim i srednjim dobavljačima i kreditirati male trgovce. Mnoge tvrtke najavljuju pomoć radnicima koji su se našli u financijskim problemima zbog epidemije koronavirusa.

Američki J.M. Smucker isplatit će jednokratne bonuse u iznosu 1.500 dolara za 5.700 radnika u proizvodnji i distribuciji. Također američki Mondelez povećat će plaće za dva dolara po satu i isplaćivati tjedni bonus u iznosu od 125 dolara za prodajne predstavnike koji bi mu trebali pomoći podmiriti sve snažniju potražnju za pakiranom hranom, navodi Reuters.

Unilever je dodatno istaknuo da je prenamijenio dio linija za proizvodnju dezinfekcijskih sredstava koje se koriste u bolnicama, školama i drugim ustanovama. Navode i da su odlučili donirati sapune, dezinfekcijska sredstva, izbjeljivače i hranu u vrijednosti 100 milijuna eura za borbu protiv pandemije koronavirusa. (Hina)