Unileverov Paul Polman odlazi u mirovinu, naslijedit će ga Alan Jope

Novi čelnik čovjek kompanije, Alan Jope, u tvrtki je od 1985., a čelu divizije ljepote i osobne njege od 2011.

Alan Jope , novi glavni izvršni direktor Unilevera

Britansko-nizozemski proizvođač robe široke potrošnje, Unilever, objavio je kako njegov dosadašnji glavni izvršni direktor Paul Polman početkom sljedeće godine odlazi u mirovinu. Na njegovo mjesto s 1. siječnja 2019. dolazi veteran tvrtke Alan Jope, dosadašnji predsjednik Divizije ljepote i osobne njege, dok će Polman ostati kao savjetnik u prvoj polovini godine.

Polmanovo umirovljenje ne iznenađuje budući da je tvrtka još prošlog studenog objavila kako je pokrenula postupak potrage za nasljednikom glavnog izvršnog direktora. Dodatno, u svibnju ove godine Polman je dao naslutiti kako mu se ne žuri isprazniti poziciju jer još ima nedovršena posla. Tada je ujedno izrazio želju da ga zamijeni kandidat “iznutra”.

“Paul je izniman poslovni čovjek i vođa koji je preobrazio Unilever u jednu od najboljih kompanija sektora i jednu od najcjenjenijih tvrtki na svijetu. Njegova uloga u uređenju nove ere odgovornog kapitalizma, utjelovljena u Unileverovom Sustainable Living planu, čini ga jednim od najvećih poslovnih vizionara generacije”, kazao je Marijn Dekkers, predsjednik Unilevera.

Novi čelnik čovjek kompanije, Alan Jope, u tvrtki je od 1985., a čelu divizije ljepote i osobne njege od 2011. Osim toga, četiri je godine vodio vodio poslovanje u sjevernoj Aziji i bio predsjednik operacija u Rusiji, Africi i na Srednjem Istoku.