Uprava: Ponuđena cijena za dionicu Konzuma je primjerena

Ponuđena cijena od 148 kuna po dionici primjerena je spram povijesnih kretanja vrijednosti dionice Konzuma na ZSE-u i prosječne ponderirane cijene dionica Konzuma ostvarene u tri mjeseca prije nastanka obveze objave ponude, poručili su iz Uprave Konzuma.

Pritom ističu mogućnost da Agrokor, ukoliko prijeđe prag od 95 posto dionica s pravom glasa, provede postupak istiskivanja manjinskih dioničara po cijeni koja se može razlikovati od ponuđene.

U priopćenju Konzuma, koje potpisuje direktor Darko Knez, ističu kako smatraju da će Agrokor “i dalje nastaviti podupirati strateške planove Konzuma kojima je cilj optimizacija poslovnih procesa, jačanje tržišne pozicije, stalno poboljšanje efikasnosti poslovanja uz istodobni fokus na podizanje razine zadovoljstva potrošača”.

Agrokor u ponudi za preuzimanje Konzuma djeluje zajedno s Jamnicom, tvrtkom koja je također u sastavu koncerna, a zajedno imaju 19.717.700 dionica ili 86,85 posto dionica Konzuma.

Temeljni kapital Konzuma u iznosu od 227 milijuna kuna podijeljen je u 22.702.860 redovnih dionica, nominale 10 kuna po dionici.

Agrokorova ponuda za preuzimanje tako se odnosi na preostalih 2.715.160 dionica Konzuma, a s obzirom na cijenu od 148 kuna po dionici, za preuzimanje svih tih dionica treba osigurati oko 401,8 milijuna kuna. (Lider)