nadi-uru-za-literaturu-key-visualPromotivno-književna akcija tvrtke Kraft Foods “Nađi uru za literaturu”, realizirana pod okriljem brenda Jacobs Monarch, obradovala je građane Hrvatske i naišla na odobravanje književne i medijske javnosti.

Akciju su organizirale agencija za odnose s javnošću PR Komunikacije Hill&Knowlton i marketinška agencija Studio Marketing JWT, a u suradnji s izdavačkom kućom Profil, u periodu od listopada 2011. do lipnja 2012. godine.

Tijekom Ure poznati hrvatski pisci, uz knjigu i kavu, družili su se sa zaljubljenicima u pisanu riječ, žive razgovore i “”aromagične”” trenutke. Prvu stranicu “aromagičnih” susreta ispisala je autorica Milana Vuković-Runjić, a za njom su slijedili Ante Tomić, Rujana Jeger, Renato Baretić i Milana Vlaović.

Svaki od pisaca unio je svoju osobnost te je svako druženje odisalo specifičnom energijom i imalo drugačiji emotivni naboj. Sudionici u svojevrsnom čitalačkom klubu, koji je redovno održavan četvrtkom u Profil Megastoreu, imali su osjećaj kao da se nalaze u dnevnom boravku pisca domaćina te da su njegovi dragi gosti.

Nakon mjesečnih druženja s piscima, Ura se nastavljala u domovima onih koji su “aromagične” trenutke željeli podijeliti sa svojom obitelji i prijateljima.

Nakon završetka druženja s poznatim književnicima, Ura je nastavljena natječajem za najbolju kratku priču na temu zbližavanja i njegovanja lijepih emocija. O kvaliteti natječaja, koji je raspisan putem specijalne aplikacije na Facebook stranici, svjedoče i 144 prijavljena rada za samo 20 dana, koliko je trajalo razdoblje prijava.

Stručni žiri, na čelu s proslavljenim piscem Zoranom Ferićem, družio se s finalistima natječaja, savjetovao ih kako doraditi priče i, na kraju, dodijelio tri vrijedne nagrade u iznosu od 3000, 2000 i 1000 kuna. Svečana dodjela nagrada upriličena je u okviru Festivala Europske kratke priče, u suradnji s kojim je natječaj i organiziran.

Kompleksnost aktivnosti, koja je uključila PR u širem smislu (suradnja s medijima i strukovnim stakeholedrima), BTL aktivnosti u vidu posluživanja Jacobs Monarch kave tijekom susreta s piscima, social media aktivnosti u vidu uspješnog vođenja FB stranice, zanimljivih dizajnerskih rješenja, obimne produkcije preko 100 promotivnih elemenata i ostalog, bila je jedna od tajni uspjeha Ure.

Pored toga, aktivnost je bila u apsolutnom skladu s atributima Jacobs Monarch brenda, cijenjenog i priznatog u okviru svoje ciljne grupe.

Organizatori Ure najvećim uspjehom smatraju pohvalu stručne javnosti, kao i izuzetne reakcije brojnih sudionika koji su prisustvovali susretima, slali svoje fotografije s kućnih druženja, pisali kratke priče, bili aktivni na FB stranici i uživali u “aromagiji” zajedništva koja je njegovana tijekom trajanja aktivnosti, ističu iz tvrtke Kraft Foods.